SD 845 smartphones ίσως διαθέτουν το Quick Charge 4+

Ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες όταν η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset του Galaxy S9 για την αγορά της Αμερικής, το Snapdragon 845. Αυτό όμως που τράβηξε το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο chipset, ήταν η υπόσχεση ότι θα καταφθάσει με αναβαθμισμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης και πιο συγκεκριμένα με την τεχνολογία Quick Charge 4+. Υπενθυμίζουμε, ότι η Samsung αποκαλεί την δική της τεχνολογία Adaptive Fast Charge, την οποία μάλλον θα δούμε στο Galaxy S9, ακόμη και στην έκδοση για την αγορά των ΗΠΑ. Ένας από τους λόγους που η Samsung δεν επιλέγει τη λύση της Qualcomm, είναι μάλλον τα υψηλά κόστη αδειοδότησης που θα συνεπαγόταν μια τέτοια πρακτική. 

Η Qualcomm πριν από λίγες ημέρες έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα σημαίνει η ύπαρξη του Quick Charge 4+ στα handsets που θα εξοπλίζονται με τον Snapdragon 845. Να σημειωθεί, ότι όσα smartphones έρθουν με πιστοποίηση Quick Charge 4+ θα πρέπει να καλύπτουν τις απαιτήσεις που αναφέρονται παρακάτω:
  • Dual Charge: Όντως διαθέσιμη σαν επιλογή σε προηγούμενες εκδόσεις, αλλά πλέον σαφώς βελτιωμένη, το dual charge περιλαμβάνει ένα δευτερεύον power management IC στη συσκευή. Το ρεύμα διαιρείται με αποτέλεσμα μικρότερη θερμοκρασία και γρηγορότερους χρόνους φόρτισης.
  • Intelligent Thermal Balancing: Διασφαλίζει την κατεύθυνση του ρεύματος μέσω των πιο «ψυχρών» σημείων, για την αποφυγή δημιουργίας θερμών σημείων και με σκοπό τη βέλτιστη παροχή ρεύματος.
  • Advanced Safety Features: Το Quick Charge 4+ προχωράει ακόμη περισσότερο στον τομέα της ασφάλειας, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τα επίπεδα θερμοκρασίας τόσο του case όσο και του connector. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας προστατεύει ενάντια της υπερθέρμανσης, του βραχυκυκλώματος ή της καταστροφής του Type-C connector.

Ο συνδυασμός όλων αυτών προσφέρει κατά 30% πιο αποδοτική φόρτιση σε σύγκριση με το Quick Charge 4 και κατά 15% γρηγορότερη φόρτιση. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι πλέον εξασφαλίζονται ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας, άρα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά, δείχνουν ότι τα smartphones της επόμενης χρονιάς θα φορτίζουν γρηγορότερα και θα είναι ασφαλέστερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment