Samsung και LG με ανταγωνισιτκά smartphones στην CES 2018

Οι Samsung και LG, δύο εκ των κορυφαίων κατασκευαστών της Νότιας Κορέας, είναι μεγάλοι ανταγωνιστές στην πλειοψηφία των προϊόντων που διαθέτουν. Μια από τις κατηγορίες στις οποίες έχουν αντίθετα συμφέροντα είναι εκείνη των κινητών τηλεφώνων. Πλέον η Samsung μοιάζει να υπερέχει της δεύτερης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ανταγωνισμός δεν στέκει καλά. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν τους high-end εκπροσώπους τους μέχρι τα τέλη του χειμώνα. Από την μια έχουμε τα πολυαναμενόμενα Galaxy S9/S9+ και από την άλλη το πολλά υποσχόμενο G7. Οι αρχικές εκτιμήσεις για τα νέα Galaxy S smartphones ήταν πως θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο, αλλά πλέον φαίνεται ότι η Samsung θα διατηρήσει την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. 
Από την άλλη, η LG δεν έχει δώσει αφορμή για φήμες σχετικά με την ημερομηνία επισημοποίησης του G7, αλλά θα το έχει σίγουρα αποκαλύψει πριν ή μαζί με την Sammie. Τελικά, θα ανακοινώσουν οι δύο Κορεάτες γίγαντες κινητές συσκευές στην CES του Ιανουαρίου; Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, τόσο η Samsung όσο και η LG επιφυλάσσουν νέα κινητά τηλέφωνα που θα παρουσιάσουν στην ερχόμενη έκθεση του Las Vegas. Το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια smartphones αναφερόμαστε. Όσον αφορά την Samsung, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τους συνεχιστές της mid-range σειράς Galaxy A. Φέτος δεν θα ονομάζονται A5 / A7, αλλά A8 και A8+. Θα είναι σχεδιασμένα με βάση την bezel-less τάση της εποχής, ενσωματώνοντας Infinty Displays (18:9 aspect ratio) και ακολουθώντας την πορεία που… χάραξαν τα Galaxy S8, S8+, Note 8. Μπορεί η LG να μην έχει προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα παρουσιάσει το νέο smartphone της σειράς G, όπως προαναφέρθηκε, αλλά η πιθανότητα αυτό να γίνει στην CES μοιάζει εξαιρετικά μικρή. Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι η κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης του K10. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί δύο K10 μοντέλα, ένα στις αρχές του 2016 και ένα στο τέλος του, ως εκπρόσωποι της LG στην mid-range κατηγορία. 
Η συσκευή μάλλον θα διατηρήσει κλασικό σχεδιασμό με οθόνη 16:9 και ύπαρξη πλαισίων γύρω της. Το μέγεθος της θα κυμανθεί στις 5.3 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 pixels, ενώ στο εσωτερικό θα συναντήσουμε τετραπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο Κορεάτες κολοσσοί θα διαθέσουν στους καταναλωτές μια σειρά από mid-range smartphones που θα απευθύνονται στην πλειοψηφία των χρηστών οι οποίοι δεν θέλουν ανίσχυρες προτάσεις, αλλά ούτε ακριβά high-end μοντέλα. Μάλλον τα πλάνα των Samsung και LG είναι πανομοιότυπα, εκτός και αν μια από τις δύο μας εκπλήξει, παρουσιάζοντας την φετινή (ή φετινές) ναυαρχίδα της. Η CES 2018 θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment