Microsoft Surface Phone το νέο χρόνο;

Tο Surface Phone… Μια από τις μεγαλύτερες ανεκπλήρωτες υλοποιήσεις στην σύντομη ιστορία των κινητών τηλεφώνων. Θα ήταν η συσκευή που θα έφερνε την Microsoft στο προσκήνιο της σχετικής αγοράς, ως κομμάτι της μεγάλης οικογένειας Surface ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κινητό όμως δεν επισημοποιήθηκε ποτέ και πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εδώ και αρκετούς μήνες οι φήμες για το Surface Phone έχουν κοπάσει. Η ίδια η Microsoft έχει πλέον επιβεβαιώσει πως η πλατφόρμα Windows Phone είναι “νεκρή”, οπότε η κυκλοφορία ενός high-end smartphone από την ίδια έμοιαζε απίθανη. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός κινητού που να λειτουργεί με την πλήρη έκδοση των Windows 10.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Qualcomm πως η Microsoft θα υποστηρίζει ARM επεξεργαστές της, η ιδέα του μυθικού πλέον Surface Phone θα μπορούσε να επανέλθει στα πλάνα της Αμερικάνικης εταιρείας. Αυτό θα μπορούσαν τουλάχιστον να υποδεικνύουν νεότερες πληροφορίες..! Ένα δεδομένο που ενδέχεται να υποδεικνύει την επαναφορά του Surface Phone project στα σχέδια της Microsoft ανακαλύφθηκε από τον χρήστη του Twitter WalkingCat, ο οποίος σε ανάρτηση του συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο του Microsoft Store ο οποίος παραπέμπει σε ένα “AppHub”. Μάλιστα, εκείνο περιέχει εφαρμογές για smartphones. Επιπλέον, το link τελειώνει στον αριθμό 8828080. Μπορεί μόνη της η προαναφερθείσα ακολουθία αριθμών να μην σημαίνει τίποτα, όμως στην πραγματικότητα είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της Microsoft (001-425-8828080). Ένας σύνδεσμος λοιπόν που παραπέμπει σε εφαρμογές για κινητά, μέσα στο Microsoft Store και τελειώνει στον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας, θα μπορούσε έμμεσα να υποδηλώνει την… μυστική δουλειά στα εργαστήρια της εταιρείας για το Surface Phone.
 Η παραπάνω ανάρτηση, σε συνδυασμό με την πατέντα που κατέθεσε η Microsoft (και δημοσιεύτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα) για μια μικρότερη Surface συσκευή που ο χρήστης θα μπορεί να χειριστεί κρατώντας την στα χέρια του, ίσως αναφέρονται στο ίδιο προϊόν, ένα κινητό τηλέφωνο που για πρώτη φορά θα ενσωματώνει πλήρες λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή και θα ακούει στο όνομα Surface Phone. Αν η Microsoft όντως είναι σε θέση να υλοποιήσει την πατέντα της, εφόσον πλέον τα Windows μπορούν να λειτουργήσουν με Qualcomm SoCs, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την ανακοίνωση του θρυλικού κινητού που ακούμε/γράφουμε εδώ και χρόνια, αλλά δεν είδαμε ποτέ να επισημοποιείται.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment