Samsung Galaxy S8, S8+ και Note 8 δεν υποστηρίζουν το Project Treble

Η Samsung φέτος παρουσίασε τρία κορυφαία smartphones που κέντρισαν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών τους και του φουτουριστικού bezel-less σχεδιασμού. Ο λόγος για τα Galaxy S8, S8+ και Note 8 που κατάφεραν να προσελκύσουν εκατομμύρια καταναλωτές οι οποίοι εν τέλει τα προτίμησαν για καθημερινούς βοηθούς τους. Μέσα στους επόμενους μήνες, ο Κορεάτης κατασκευαστής θα διαθέσει στους εκπροσώπους του την όγδοη κύρια έκδοση του Android, 8 Oreo. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που να καθιστούν το νεότερο Android λογισμικό ξεχωριστό.
Ένα πολύ σημαντικό όμως είναι το Project Treble, με το οποίο η Google δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στις νεότερες εκδόσεις του OS πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με σήμερα. Παρά το γεγονός πως μερικά smartphones του 2017 θα υποστηρίζουν το Projet Treble με την έλευση του Oreo (πχ. Huawei Mate 10 Pro), δυστυχώς τα Galaxy S8/S8+ και Note 8 δεν θα συγκαταλέγονται στην σχετική λίστα. Ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποιήθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία είναι μέσω μιας εφαρμογής ονόματι Termux, η οποία “έτρεξε” την beta του 8 Oreo στα τρία high-end κινητά και δεν μπόρεσε να εντοπίσει την ύπαρξη του Treble στα χαρακτηριστικά.
Ίσως η Sammie το φυλάει για έκπληξη με την επίσημη διάθεση της σταθερής build, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι πως οι ναυαρχίδες της για το 2017 δεν θα είναι σε θέση να αναβαθμίζονται γρήγορα και εύκολα στο νεότερο Android λογισμικό. Να θυμίσουμε ότι (και) η OnePlus έχει ανακοινώσει πως δεν θα υποστηρίξει το Project Treble (προς το παρόν) για τα smartphones της. Οι κάτοχοι των S8, S8+ και Note 8 θα πρέπει (μάλλον) να αρκεστούν στις αραιές, ημι-τακτικές ενημερώσεις που θα δέχονται μέσω της Samsung και όχι απευθείας από την Google.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment