Huawei Mate 10 Pro: Απίστευτη κάμερα, τρομερή αυτονομία

Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να πιάσουμε στα χέρια μας το Huawei Mate 10 Pro, αλλά ταυτόχρονα οι προσδοκίες μας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω της καθημερινής τριβής μας με το περυσινό εξαιρετικό Mate 9. Είχαμε την ευκαιρία να περιεργαστούμε τη φετινή ναυαρχίδα της Huawei, η οποία όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ακριβότερους ανταγωνιστές της, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς σε πολλούς τομείς.

ΟΘΟΝΗ

Απλά κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις έχοντας ικανό μέγεθος 5,8 ιντσών, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο χάρη και στην τεράστια ανάλυση 2160×1080. Η τεχνολογία πίσω από το πάνελ της οθόνης είναι OLED, πράγμα που εγγυάται σωστά χρώματα και –όσο το δυνατόν- χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Αν και αναφέρεται η ύπαρξη επικάλυψης Gorilla Glass Corning για προστασία από γρατζουνιές, το Mate έρχεται με περασμένο screen protector.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η συνολική ποιότητα ξεπερνά το άριστο και κινείται σε χωράφια «όσο καλύτερο γίνεται». Καλώς ή κακώς δεν είχαμε την ατυχία να δοκιμάσουμε το Mate σε πτώσεις από ύψος ή γερά χτυπήματα, μένουμε όμως στην πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε δύσκολα περιβάλλοντα με υγρασία και σκόνη. Δεν υπάρχει πλέον κανένας φόβος για τη χρήση του Mate 10 Pro, ειδικά αν σκεφτούμε πως είναι πιστοποιημένο και για υποβρύχια αντοχή για μισή ώρα, σε βάθος ενός μέτρου!
Προφανώς και δεν προορίζεται για χρήση σε καταδύσεις, αλλά ανοίγει νέες ευκολίες για όλους εμάς τους υπόλοιπους Μπορεί πχ κάποιος να βγάλει λίγες φωτογραφίες στη θάλασσα χωρίς το φόβο ότι αν του πέσει το κινητό έχει ακαριαία καταστραφεί, μπορεί πχ να το χρησιμοποιήσει άφοβα εν μέσω βροχής.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η συσκευή έρχεται με το τελευταίο Android 8.0, με περασμένο το «ελαφρύ» περιβάλλον του EMUI 8.0 της Huawei. Έρχεται με ακριβώς όσες εφαρμογές είναι απαραίτητα, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Δεν έχει καμία σχέση με τα φορτωμένα με bloatware λειτουργικά άλλων κατασκευαστών.
Σαν ναυαρχίδα που είναι, ανοίγει νέους δρόμους στην περιγραφή «ταχύτατο», τα πάντα φορτώνονται σχεδόν ακαριαία, τα benchmark τερματίζουν, ενώ δεν υπάρχει κανένα θέμα όσες εφαρμογές και αν βρίσκονται ανοιχτές.

ΚΑΜΕΡΕΣ

Η αιχμή της τεχνολογίας και εδώ, σε υλοποίηση μάλιστα που δεν υπήρχε ο παράγοντας «κόστος». Ενώ πχ σε κάποιο smartphone της εισαγωγικής ή μεσαίας κατηγορίας οι μηχανικοί & σχεδιαστές έχουν να σκεφτούν και το χρηματικό κόστος στην τελική τιμή από τις διάφορες τεχνικές λύσεις, εδώ είχαν τεράστια ελευθερία. Έχουμε λοιπόν δύο πίσω κάμερες, οπτικά από Leica, με φωτεινότατο διάφραγμα f/1.6 και στις δύο. Ο ένας αισθητήρας είναι 12ΜP έγχρωμος, ενώ ο δεύτερος είναι 20ΜΡ αποκλειστικά μονόχρωμος, κάνοντας αυτόματα το Mate 10 Pro ιδανικό για τον «ψαγμένο» ερασιτέχνη της φωτογραφίας!
Αν βάλουμε στην εξίσωση την πολύ καλή δυναμική περιοχή, την απόδοση σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας, τα προγράμματα φωτογράφησης και τη συνολική εικόνα απόκρισης και επεξεργασίας, η όλη εμπειρία μπορεί να περιγραφεί με τις παρακάτω τρεις λέξεις: Καλύτερα δε γίνεται!
Δείτε πολλές από τις λήψεις μας στην παρακάτω γκαλερί:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

Υπάρχουν όλα τα καλούδια σε software και hardware για να γίνει η χρήση ευκολότερη, ομορφότερη και αποδοτικότερη. Υποδοχή για δύο κάρτες SIM, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, κόλπα για αναγνώριση κίνησης ή ενεργειών στην οθόνη, δε λείπει απολύτως τίποτα. Από το σύνολό τους στεκόμαστε στην μπαταρία των 4000mAh, που εξασφαλίζει τουλάχιστον μιάμιση ημέρα ¨τυπικής¨ χρήσης smartphone.
Απλά για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, σημειώνουμε πως υπάρxουν laptop που πωλούνται σήμερα και έχουν αντίστοιχη χωρητικότητα μπατταρίας, ενώ όσον αφορά την ανάλυση της οθόνης πρέπει να ανεβούμε αρκετά πάνω από τα εισαγωγικά μοντέλα για να έχουμε ανάλυση Full HD όχι στις 5.8 αλλά στις 15.6 ίντσες.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δυνατότητα σύνδεσης του Mate 10 Pro με τηλεόραση ή οθόνη, χρησιμοποιώντας όχι ένα πανάκριβο dock αλλά ένα φθηνό καλώδιο USB-C to HDMI. Καταλήγουμε με ένα περιβάλλον εργασίας που θυμίζει PC, και αν συνδιαστεί με Bluetooth ποντίκι & πληκτρολόγιο μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες χρήσης γραφείου και πολυμέσων.
Τί μας άρεσε
 • Η ποιότητα των φωτογραφιών υπό όλες τις συνθήκες
 • Η ποιότητα κατασκευής
 • Η δυνατότητα επέκτασης μνήμης, στη σπάνια περίπτωση που δε φτάσουν τα ενσωματωμένα128Gb
 • H πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε σκόνη/υγρασία και μέχρι 1 μέτρο(!) κάτω από το νερό υποβρύχια χρήση
 • Το πλήθος από καινοτομίες που ενσωματώνονται
 • Η ανάλυση, το μέγεθος και η απόδοση χρωμάτων της οθόνης
 • Η άριστη απόδοση της μπαταρίας
 • Ο σχεδιασμός, όπου τίποτα δεν αφέθηκε στη μετριότητα.
Τί μας χάλασε
 • Το κάπως διαφορετικό βύσμα φόρτισης USB-C
 • Η έλλειψη της κλασσικής υποδοχής για ακουστικά και ενσύρματα hands free
 • Το πίσω ηχείο που είναι απλά αρκετά καλό και όχι άριστο όπως τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

  Blogger Comment
  Facebook Comment