Android Oreo: Ήρθαν οι βελτιώσεις ασφαλείας

Από τη στιγμή που το Android Oreo έγινε διαθέσιμο σε Pixel & Nexus συσκευές, η Googleφαίνεται πως εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας του λειτουργικού. Πριν λίγες ώρες, ανακοίνωσε κάποιες βελτιώσεις στο κομμάτι ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.
Ορισμένες από τις λειτουργίες ασφαλείας αυτές έχουν ήδη εφαρμοστεί, όπως π.χ. αυτές που καθιστούν ασφαλέστερη τη λήψη εφαρμογών και απομακρύνουν μη ασφαλή πρωτόκολλα δικτύου, ενώ άλλες ενδέχεται να γίνουν διαθέσιμες σύντομα.
Η Google επιβεβαίωσε ότι επεκτείνει την υποστήριξή της και στο hardware security, προσθέτοντας μια εφαρμογή αναφοράς για το Verified Boot που εκτελείται με το Project Treble. To Verified Boot είναι μια ειδική λειτουργία ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εκκίνηση συσκευών με λογισμικό που έχει παραβιαστεί. Η βελτιωμένη εφαρμογή ασφαλείας ονομάζεται Android Verified Boot 2.0 (AVB) και προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν ευκολότερες ενημερώσεις και περισσότερη ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από την επαναφορά ρυθμίσεων. Το τελευταίο θα εμποδίσει την εκκίνηση μιας συσκευής εάν υποβαθμιστεί σε μια παλαιότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος καθώς μπορεί να είναι ευάλωτη σε exploits. Επιπλέον, το Android Oreo διαθέτει τώρα το νέο OEM Lock Hardware Abstraction Layer (HAL), το οποίο θα προσφέρει στους κατασκευαστές συσκευών μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν τις συσκευές τους σε περίπτωση κλειδώματος/ξεκλειδώματος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment