Fast Charging: iPhone 8 & iPhone X V.S. Android

Συγκριτικό τεστ του Tom’s Guide μας δίνει μια δυσάρεστη εικόνα του πόσο “πίσω” είναι η Apple και τα iPhone 8 / iPhone X σε σχέση με τις τεχνολογίες ταχείας φόρτισης του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα των Android flagships.
Παρότι στο 1ο τεστ χρησιμοποιήθηκε ο 29-watt power adapter και ένα USB-C-to-Lightning cable (τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία των iPhone 8 / X αλλά πρέπει να αποκτηθούν χωριστά με ένα κόστος που αγγίζει τα $74), τα αποτελέσματα δεν ήταν υπέρ των συσκευών της Apple.
Δυστυχώς, για να μπορέσει κάποιος χρήστης iPhone X και iPhone 8 / Plus να απολαύσει τους καρπούς της νέας τεχνολογίας Ταχείας Φόρτισης θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσει 2 αξεσουάρ τα οποία δεν παρέχονται στις συσκευασίες των νέων μοντέλων iPhone:
και
  • USB-C wall charger (από $49 για το μοντέλο 29W έως $79 για το μοντέλο 87W) ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο 3rd party φορτιστή με USB-C, ή ακόμη και τον υπολογιστή του (π.χ. iMac, MacBook Pro)
iPhone 8 & iPhone X fast charging vs flagship Android phones
Μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, το OnePlus 5T εντυπωσίασε με το ποσοστό φόρτισης να φτάνει στο 59%, ενώ ακολούθησε το LG V30 με ποσοστό φόρτισης στο 53%. Τα iPhone X και iPhone 8 ακολουθούν με ποσοστό 50% και 49% αντίστοιχα ενώ το iPhone 8 Plus βρίσκεται δίπλα τους με ποσοστό φόρτισης 47%. Τα Google Pixel 2 και Samsung Galaxy Note 8 βρίσκονται αρκετά πίσω με 38% και 35% ποσοστό φόρτισης μέσα στα πρώτα 30 λεπτά.
Ολοκληρώνοντας 60 λεπτά φόρτισης, η εικόνα που έχουμε από το πρώτο 30λεπτο διατηρείται. Το OnePlus 5T φτάνει στο 93% της χωρητικότητας του, το LG V30 στο 86% ενώ τα iPhone X και iPhone 8 στ0 81% και 80%  αντίστοιχα.
Ωραία ως εδώ. Τι συμβαίνει όμως όταν χρησιμοποιήσουμε τους φορτιστές που παρέχονται στις συσκευασίες των iPhone 8 και iPhone X;
Τα αποτελέσματα δεν κολακεύουν καθόλου τις νέες συσκευές της Apple καθώς τα νούμερα είναι απλά απογοητευτικά:
iPhone 8 & iPhone X fast charging vs flagship Android phones
Μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, το iPhone 8 φορτίζει κατά 30%, το iPhone 8 Plus κατά 26% ενώ το iPhone X μόλις στο 17% !!!.
Ολοκληρώνοντας 60 λεπτά φόρτισης, το iPhone 8 φορτίζει στο 58% της χωρητικότητας του, το iPhone 8 Plus στο 55% ενώ το iPhone X μόλις στο 37% !!!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment