Το ματ πλαστικό κυριαρχεί στην πλάτη της συσκευής αλλά και ελαφρώς στην πρόσοψη, ενώ περιμετρικά θα βρείτε χρωμιωμένες λωρίδες πλαστικού. Συνολικά το Blade L2 δε διεκδικεί βραβείο...καλλιστείων, αλλά είναι στιβαρό σαν κατασκευή και ανθεκτικό, ενώ προσφέρει μπόλικο grip στο χέρι. Μη αναμενόμενη η τοποθέτηση των πλήκτρων έντασης στην αριστερή πλευρά, από τη στιγμή που το power-lock βρίσκεται στη δεξιά, αλλά αυτό δε δυσχεραίνει ιδιαίτερα τη χρήση της συσκευής. Τα τρία πλήκτρα αφής στο κάτω μέρος είναι μόνιμα διακριτά και το πίσω μέρος αποκαλύπτει τις δύο υποδοχές για full-size κάρτες SIM και τη microSD, αλλά δυστυχώς η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη.
Οθόνη, hardware, software, επιδόσεις
Η οθόνη του Blade L2 είναι ο κύριος λόγος που θα το προτιμήσει κάποιος σε αυτή την τιμή, λόγω της μεγάλης διαγωνίου των 5 ιντσών. Βέβαια, όπως θα περίμενε κανείς, η ανάλυση δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, ούτε καν 720p, περιοριζόμενη στα 480x854 pixels. Αυτό σημαίνει χοντροκομμένα γραφικά και μέτρια ποιότητα απεικόνισης, αλλά η άνετη και ξεκούραστη χρήση με την 5άρα οθόνη είναι το ζητούμενο και επιτυγχάνεται.
Υπεύθυνο για τις επιδόσεις του ZTE Blade L2 είναι το τετραπύρηνο Mediatek MT6582M που τρέχει στο 1,3GHz, μαζί με το 1GB μνήμης RAM. Προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις και σε συνδυασμό με το Android 4.2.2 Jelly Bean που είναι εγκατεστημένο, παρέχουν ομαλή και γρήγορη λειτουργία στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και προφανώς οι απαιτητικές εφαρμογές, το multitasking και τα 3D games θα ζορίσουν τη συσκευή. Τα 4GB αποθηκευτικού χώρου είναι σαφώς λίγα, αλλά όσο υπάρχει η microSD υποδοχή, δε μας ενοχλεί.
Βασικές δυνατότητες συνδεσιμότητας με Bluetooth 3.0 (A2DP, EDR), Wi-Fi 802.11 b/g/n και δυνατότητα hotspot, GPS με A-GPS, FM Radio και φυσικά μια microUSB 2.0, για να καλυφθεί η πλειονότητα των αναγκών του μέσου χρήστη.
Κάμερα, ήχος, αυτονομία
Η κύρια κάμερα του Blade L2 έχει ανάλυση 5 MPixel και προφανώς προορίζεται για βασικές λήψεις φωτογραφιών και videos, με ανάλυση 720p στα 30 FPS. Η συσκευή διαθέτει και LED flash (που κάποτε ήταν σπάνιο για την τιμή της), που μπορεί να βοηθήσει κάπως στο σκοτάδι αλλά και να χρησιμεύσει σαν φακός, όμως γενικά μη περιμένετε τρομερή ποιότητα από τις λήψεις της κάμερας αυτής. Όσο για την εμπρόσθια, είναι μια απλή VGA (0,3 MPixel), με ότι αυτό συνεπάγεται για τα selfies και τις video κλήσεις σας.
Το ηχείο στο πίσω μέρος του ZTE Blade L2 καταφέρνει να αποδίδει σχετικά υψηλής έντασης ήχο, αν και ίσως παρατηρήσετε μικρή αλλοίωση στη «διαπασών», ωστόσο θα καλύψει τις βασικές, ακουστικές σας ανάγκες, και σε αναπαραγωγή μουσικής ή video.
Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στη μπαταρία των 2000mAh, μάλλον μικρή για ένα τέτοιο smartphone. Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, αφού οι 3-3,5 ώρες διαρκούς χρήσης είναι οριακά αρκετές για το 24ωρο των περισσότερων χρηστών, γύρω στις 4 ώρες αν αναπαράγετε video μέσω YouTube ή αρχείο στη συσκευή. Μια ισχυρότερη μπαταρία θα έδινε πολλούς πόντους στο Blade L2, αφού σε αυτή την κατηγορία κάνει άνετα τη διαφορά.
Το ZTE Blade L2, όπως προείπαμε, διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά έναντι €169. Αποτελεί μια καλή, οικονομική πρόταση, αν και ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί ιδιαίτερα στην κατηγορία αυτή. Ωστόσο, η 5άρα οθόνη του είναι ένα μεγάλο ατού και η άνω του μετρίου κατασκευή τοποθετείται και αυτή στα «υπέρ». Απέναντί του θα βρεί αρκετά, εξ’ίσου καλά μοντέλα, αλλά μπορεί να κρατήσει μια θέση στη λίστα σας με τα υποψήφια προς αγορά smartphones.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου