Στo μέλλον των Windows Phone αρέσουν οι… Kinect-like χειρονομίες

Με την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών που στηρίζονται στην πλατφόρμα Windows Phone 8.1 να έχει ήδη ξεκινήσει, οι πρώτες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης έχουν ξεκινήσει να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους.Η ιστοσελίδα theverge αναφέρει σχετικά ότι η Microsoft ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά συσκευών, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Nokia την οποία εξαγόρασε πρόσφατα. Μια από αυτές που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα επόμενα κορυφαία smartphone της εταιρείας αναμένεται να είναι το 3D Touch μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά με περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη, χωρίς όμως να την ακουμπά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται υπό ανάπτυξη για αρκετά χρόνια, και πιθανόν να τη δούμε στο διάδοχο του Lumia 1020 το οποίο έχει μέχρι στιγμής την κωδική ονομασία McLaren. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να ξεχωρίζει για την κάμερα στο πίσω μέρος για τον οποίο διακρίνεται και το Lumia 1020 ενώ μια σειρά από αισθητήρες θα εξυπηρετούν τη δυνατότητα του 3D Touch.
Μερικές από τις δυνατότητες που περιγράφονται στο άρθρο είναι η αυτόματη απάντηση μόλις τοποθετήσετε το smartphone στο αυτί σας, η απόρριψη κλήσης μόλις το βάλετε στην τσέπη σας ή η ενεργοποίηση της ανοιχτής ακρόασης μόλις τοποθετήσετε το κινητό σε επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον και πάλι με τη χρήση αισθητήρων θα μπορεί να γίνει παύση του ήχου μόλις τοποθετήσετε το χέρι σας πάνω στη συσκευή ή να απορρίψετε διάφορες ειδοποιήσεις μόλις ο χρήστης κάνει μια ειδική κίνηση με το χέρι του.
 Η Microsoft παράλληλα θα μπορεί να εντοπίσει με ποιο τρόπο ο χρήστης κρατάει το κινητό του έτσι ώστε το 3D Touch να μπλοκάρει την περιστροφή της οθόνης όταν δεν πρέπει, όπως για παράδειγμα όταν είστε ξαπλωμένοι. Ένα άλλο χαρακτηριστικό με την ονομασία MixView, θα επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει το δάκτυλο του πάνω από ένα live tile χωρίς να το πατήσει, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν επιπλέον επιλογές τις οποίες θα μπορεί να επιλέξει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment