SM-G510F, το πρώτο smartphone της Samsung με chipset 64 bit;

Από τότε που η Apple εισήγαγε τον πρώτο 64-bit επεξεργαστή με το iPhone 5S, οι κατασκευαστές chipset στην πλειονότητα τους πιάστηκαν στον ύπνο ή έστω αυτό έδειξαν άθελά τους αφού λίγους μήνες μετά ο ένας μετά τον άλλο δήλωναν ότι σκέφτονται να αναπτύξουν τα δικά τους 64bit chipsets, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων δεν υπάρχει όφελος για δημιουργία τέτοιων επεξεργαστών. 

Η Qualcomm που μονοπωλεί το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστών smartphones, δεν άργησε να ανακοινώσει τα δικά της σχέδια και έκανε το επόμενο βήμα προς τους 64bit επεξεργαστές, παρουσιαζοντας τα μοντέλα Snapdragon 410, 610, 615, 808, και 815, τα οποία θα βασίζονται στο νέο πρότυπο αρχιτεκτονικής της ARM των 64-bit. Και ενώ η ανάπτυξη για ένα νέο chip συνήθως διαρκεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεπίσημες διαρροές μιλούν για κάποιες πρώτες συσκευές που ενσωματώνουν έναν τέτοιο επεξεργαστή. Πιο ειδικά, μέσω της σουίτας GFXBench μαθαίνουμε για την ύπαρξη μιας νέας Samsung συσκευής που θα τροφοδοτείται από έναν Snapdragon 410 64bit και Adreno 306 GPU. 
Οι υπόλοιπες πληροφορίες για τα specs αυτής της νέας μυστηριώδης συσκευής, κάνουν λόγο για την ύπαρξη μιας οθόνης 4.8 ιντσών 540 x 960 (qHD), RAM 1GB και αποθηκευτικό χώρο 8GB. Όσον αφορά το ζήτημα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του νέου SM-G510F, θα τοποθετηθεί μια οπίσθια ψηφιακή κάμερα 8MP ικανή για την καταγραφή βίντεο σε ποιότητα Full HD και εμπρός θα υπάρχει μια μικρότερη κάμερα των 5MP. Η συγκεκριμένη συσκευή έτρεχε την έκδοση λειτουργικού συστήματος Android 4.4.2 KitKat.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment