Τώρα μεγαλύτερη αυτονομία στα smartphones υπόσχεται η Microsoft

Όπως προκύπτει από δηλώσεις στελέχους του τμήματος ερευνών της Microsoft, η γνωστή εταιρεία έχει αρκετά φιλόδοξα πλάνα για το μέλλον της αυτονομίας των smartphone.
Μιλώντας στο MIT Technology Review's Digital Summit, ο Ranveer Chandra που ανήκει στο Microsoft Research, αναφέρθηκε στο διάστημα 15 ετών που χρειάστηκε για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα των μπαταριών, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι τώρα να κάνουμε το ίδιο αντί να περιμένουμε κάποια τεχνολογική εξέλιξη.
Η Microsoft πειραματίζεται με την παρουσία 2 μπαταριών ιόντων Λιθίου μέσα σε ένα smartphone αντί μιας μεγάλης όπως είναι η κοινή πρακτική μέχρι σήμερα. Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι ότι η χρήση της μίας, από τις δύο μικρότερες μπαταρίες, μπορεί να δώσει περισσότερο ρεύμα, όταν απαιτείται από μία εφαρμογή, που χρειάζεται την επιπλέον ισχύ, όπως είναι ένα παιχνίδι. Η άλλη μπαταρία, θα μπορούσε να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει λιγότερο ρεύμα, σε περιπτώσεις για παράδειγμα που το κινητό βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής. Ο Chandra μάλιστα δεν παρέλειψε να σηκώσει τον πήχη των προσδοκιών αφού όπως δήλωσε, σε εσωτερικές δοκιμές παρατήρησαν αύξηση της αυτονομίας έως και 50% έναντι της κλασσικής μεθόδου με τη μία μπαταρία.
Μια δεύτερη μέθοδος που δοκιμάζει η εταιρεία ονομάζεται E-Loupe και περιλαμβάνει την εγκατάσταση λογισμικού στο smartphone το οποίο εντοπίζει τις εφαρμογές που καταναλώνουν αρκετή μπαταρία ή δεν χρησιμοποιούνται και είτε τις απενεργοποιεί είτε ρίχνει την επίδοση του
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment