Η Google αποκάλυψε στο Google I/O το Android Auto

Η Google αποκάλυψε στο Google I/O τη νέα in-car υπηρεσία, Android Auto, η οποία αναπτύχθηκε από την Open Automotive Alliance που αποτελείται από τις εταιρείες Google, Audi, General Motors, Honda, Hyundai και Nvidia και άλλες.Η υπηρεσία φέρνει το Android στο αυτοκίνητο και είναι voice-enabled. Ουσιαστικά το Android Auto τρέχει στο smartphone του χρήστη, παρέχοντας ένα απλοποιημένο περιβάλλον εργασίας απευθείας στο «ταμπλώ» (dashboard) του αυτοκινήτου του. Έτσι, επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε επιλεγμένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, όπως στην πλοήγηση, στην επικοινωνία, στη μουσική κ.ά.
Χάρη στο Google Voice search, είναι context-aware και επομένως φέρνει τη σωστή πληροφορία, τη στιγμή που την χρειάζεται ο χρήστης, απευθείας στο dashboard. Φυσικά η turn-by-turn πλοήγηση προέρχεται από τους Google Maps.
Όσο αφορά στις υπηρεσίες μουσικής, η Google συνεργάζεται με εταιρείες και υπηρεσίες όπως οι Songza, Pandora, TuneIn, iHeartRadio κ.ά. H Google επίσης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με 40 εταιρείες αυτοκινήτων που θα υποστηρίξουν την υπηρεσία Android Auto. Έως στο τέλος της χρονιάς, θα κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα υποστηρίζει την υπηρεσία. Αργότερα μέσα στη χρονιά, η Google θα προσφέρει το απαραίτητο SDK.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment