Xolo: ελαφρύτερο smartphone με Windows Phone

Όπως κάθε εταιρεία, έτσι και η Microsoft αναζητάει ευκαιρίες να εισχωρήσει σε νέες αγορές, όπου το ποσοστό που καταλαμβάνει στη πίτα των smartphone είναι αρκετά περιορισμένο. Έτσι λοιπόν, φαίνεται πως έχει κλείσει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες κατασκευής κινητών συσκευών, ώστε να παράξουν νέα smartphone εφοδιασμένα με τη τελευταία έκδοση του λειτουργικό της. Μια απ' αυτές είναι η Xolo, η οποία εδρεύει στην Ινδία και όπως διαφαίνεται είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το ελαφρύτερο smartphone εφοδιασμένο με Windows Phone. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας η Xolo κυκλοφόρησε και ένα νεο tablet με το λειτουργικό της Microsoft.

Η Xolo είναι μια εταιρεία όπου τα προηγούμενα χρόνια παρήγαγε συσκευές αποκλειστικά με Android. Έτσι πρόκειται για τη πρώτη Windows Phone συσκευή της εταιρείας η οποία σκοπεύει να κάνει τη διαφορά με το πολύ μικρό βάρος του νέου αυτού smartphone. Οι Times της Ινδίας, αναφέρουν ότι η συσκευή πρόκειται να εφοδιαστεί με οθόνη διαγωνίου 4.7 ιντσών, άγνωστης ανάλυσης προς το παρόν. Το SoC που θα χρησιμοποιηθεί είναι το Qualcomm Snapdragon 200 με τετραπύρηνο επεξεργαστή και GPU την Adreno 302. Το βάρος θα περιορίζεται σε λιγότερο από 100 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερο και απ' το iPhone 5s που ζυγίζει 113 γραμμάρια αλλά και απ' το Samsung Galaxy S4 που ζυγίζει 107 γραμμάρια.
Υπολογίζεται ότι η Xolo θα κυκλοφορήσει την εν λόγω συσκευή μέσα στις επόμενες βδομάδες με τιμή κοντά στα 200 δολάρια στην αγορά της Ινδίας, χωρίς να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment