Amazon smartphone, με τεχνολογία «Okao Vision» για 3D εφέ

Τα βλέμματα έχουν στραφεί στις 18 Ιουνίου καθώς η Amazon ετοιμάζει launch event στο οποίο αν και δεν ανέφερε τι θα μας παρουσιάσει, «υπόσχεται» μέσω teaser video ότι θα μας εντυπωσιάσει. Το πιο πιθανό είναι να δούμε το επίσημο ντεμπούτο του πρώτου smartphone του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου που θα είναι και το πρώτο κινητό με 3D interface. Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα το καταφέρει αυτό όμως σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch γίνεται μέσω της τεχνολογίας Okao Vision face-sensing system της Omron.
Η ομάδα του Amazon όπως φαίνεται τροποποίησε αυτή την τεχνολογία της Ιαπωνικής εταιρείας ώστε να χρησιμοποιηθεί για να προβάλει 3D εφέ σε μια κανονική LCD οθόνη χωρίς την χρήση γυαλιών. Αντί να εξαρτάται σε διάφορα αξεσουάρ για την προβολή 3D, εξαρτάται αποκλειστικά στις 4 μπροστινές κάμερες που είναι τοποθετημένες στις γωνίες της συσκευής για να παρακολουθούν το πρόσωπο του χρήστη καθώς και αισθητήρες επιτάχυνσης και το γυροσκόπιο. Για παράδειγμα αν γείρεις το πρόσωπό σου σε μια πλευρά το interface θα σου δείξει ένα κρυμμένο panel το οποίο δεν θα έβλεπες αν ήσουν σε διαφορετική γωνία θέασης.
Εκτός από την δυνατότητα να παρακολουθεί το πρόσωπο, το Okao Vision (Face Vision στα αγγλικά) μπορεί να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά του προσώπου και να προσδιορίσει το φύλο και την εθνικότητα αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα στην τελική έκδοση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment