WiFi κατά τη διάρκεια της πτήσης; Σύντομα και στην Ευρώπη

Αν και όσοι ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιούν WiFi για πρόσβαση στο Internet μέσα στο αεροπλάνο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, αυτού του είδους η συνδεσιμότητα είναι ανήκουστη για την Ευρώπη.
Οι ρυθμιστικές αρχές ωστόσο μαθαίνουμε ότι επανεξετάζουν την ιδέα της χρήσης συσκευών WiFi κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η Inmarsat ανακοίνωσε τα σχέδια της για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκής εμβέλειας δικτύου, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να χρησιμοποιούν το Internet.
Οι εταιρεία δορυφόρων θα συνεργαστεί με πάροχους 4G για να κατασκευάσει ένα αέρος-εδάφους δίκτυο, που θα χειρίζεται τη κίνηση δεδομένων, με τον ίδιο τρόπο που η Gogo (και σύντομα η AT&T) παρέχει WiFi κατά τη διάρκεια των πτήσεων στις ΗΠΑ. Υποστήριξη από ψηλά θα παρέχει ένας νέος δορυφόρος με την ονομασία Europasat, ο οποίος θα φροντίζει ώστε η σύνδεση θα παραμένει σταθερή καθώς το αεροπλάνο συνδέεται με διαφορετικούς πυλώνες κατά μήκος της διαδρομής του. Η Inmarsat επίσης περιμένει ότι ο νέος δορυφόρος θα υποστηρίζει “δικτυακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη προστασία του κοινού και την ανακούφιση από καταστροφές”.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment