Android One, η Google με νέα standards στη κατασκευή οικονομικών smartphones

Ορισμένες εταιρείες έχουν τους πόρους για να σχεδιάσουν πολλά διαφορετικά smartphones, σε διάφορα επίπεδα τιμής ωστόσο για δεκάδες άλλες εταιρείες, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.Στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, η κατασκευή μίας οικονομικής συσκευής σημαίνει ταυτόχρονα και μεγάλη συνεχής προσπάθεια επανασχεδιασμού, για να πέσει το κόστος στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά σύμφωνα με τη Google αυτό αποτελεί χάσιμο χρόνου και πόρων.Για αυτό το λόγο η εταιρεία ανέπτυξε το πρόγραμμα Android One, με το οποίο οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Google θα σχεδιάζουν το hardware του κινητού και το μόνο που θα αναλάβουν οι διάφορες εταιρείες θα είναι η κατασκευή του.
Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας ενέργειας είναι πολλά, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι η Google θα μπορεί να έχει τον έλεγχο, ως προς τα χαμηλότερα standards, που θα πρέπει μία μελλοντική συσκευή Android να καλύπτει. Οι πρώτοι συνεργάτες της Google για αυτό το εγχείρημα, θα είναι τρεις εταιρείες που έχουν τη βάση τους στην Ινδία, τις Karbonn, Micromax και Spice. Σε παράδειγμα που έδωσε ο Sundar Pichai, έκανε λόγο για μία συσκευή της Micromax τύπου Android One, η οποία έχει δυνατότητες dual SIM, διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD, οθόνη 4.5 ιντσών και ραδιόφωνο, χωρίς να κοστίζει περισσότερο από 100 δολάρια. Ο Pichai σχολίασε ότι έχει και ο ίδιος χρησιμοποιήσει τη συσκευή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι συσκευές που θα είναι συμβατές με το πρόγραμμα Android One, θα έχουν παρόμοια μεταχείριση με τις Nexus και Google Play συσκευές όσον αφορά στις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment