Quantum Paper, ενιαίο λογισμικό για όλους από την Google

Και ενώ οι περισσότεροι περιμένουν να μάθουν κάτι νεότερο για την επόμενη έκδοση που θα αντικαταστήσει την KitKat, προηγείται η φήμη ότι η Google θα ετοιμάσει μια πολύ σημαντική αλλαγή σχεδιασμού στην L έκδοση του Android. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε και εξασφάλισε αποκλειστικά το Android Police, η Google θέλει να ενοποιήσει το σχεδιασμό σε όλα τα προϊόντα της και σε όλες τις πλατφόρμες και με την πρωτοβουλία να αναφέρεται ως Quantum Paper.
Με το Quantum Paper, η Google προσδοκά να προσφέρει ένα ίδιο περιβάλλον εργασίας χρήστη σε όλους ανεξαρτήτως των συσκευών που χρησιμοποιούν χωρίς να έχει σημασία η πλατφόρμα. Όμως αυτό που θέλει πραγματικά η Google πέρα του ριζικού makeover είναι να πείσει τους προγραμματιστές της να ενσωματώσουν τα διάφορα νέα στοιχεία στις δικές τους εφαρμογές. Να επισημάνουμε πως το Quantum Paper βασίζεται στην πρωτοβουλία περί σχεδιασμού της Google Polymer που παρουσίασε στο Google I/O 2013, η οποία είναι ένα σύνολο εργαλείων για το σχεδιασμό ιστοσελίδων βάση νέων προτύπων και αναπροσαρμογών. Αισθητικά, το Quantum Paper θα περιλαμβάνει πολλά νέα οπτικά στοιχεία, όπως πολλά νέα εικονικά κουμπιά, κ.ά. και όλα αυτά θα εμφανίζονται σε κάθε συσκευή. Το Geek.com προσφάτως έλαβε κάποιες πρώτες εικόνες που δείχνουν τον επανασχεδιασμό που έχει υποστεί η υπηρεσία Gmail τόσο για την πλατφόρμα Android όσο και για τις διαφορετικές web εκδόσεις του και φαίνεται πως όλα αυτά επιβεβαιώνονται τώρα και από το νέο άρθρο του Android Police. 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment