Archos 50 Neon hands-on review. Τετραπύρηνο, οικονομικό κινητό

Κατασκευή και design!
πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μεγάλη συσκευή (διαστάσεις 145mm x 72.8mm), ενώ το πάχος του είναι θα λέγαμε αρκετό, καθώς ανέρχεται στα 9.2mm. Μπορεί να μην είναι από τις πιο λεπτές συσκευές που υπάρχουν, ωστόσο αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα smartphone που δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα που σου αφήνει είναι ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, η οποία ακολουθεί έναν μάλλον typical σχεδιασμό. Η υφή του είναι ματ, με το  υλικό που κυριαρχεί να είναι το πλαστικό, ενώ τα πλήκτρα του βρίσκονται στη δεξιά πλευρά (on/off power button και τα volume buttons). Στην επάνω πλευρά υπάρχει το audio jack και η mini-USB θύρα, ενώ τα τρία κύρια πλήκτρα που διαθέτει είναι φωτιζόμενα.
Archos50Neon_5
Archos50Neon_2
H μπαταρία είναι αποσπώμενη (το καλό είναι ότι το καπάκι μπαίνει και βγαίνει εύκολα) και στο πίσω τμήμα του Archon 50 υπάρχουν τοποθετημένες δύο θύρες για τις SIM κάρτες (η μία δέχεται 2G/3G SIM και η άλλη μόνο 2G) ,ενώ ακριβώς πάνω από τις dual SIM υπάρχει η θύρα για την κάρτα μνήμης microSD. Στο κάτω δεξιό τμήμα υπάρχει τοποθετημένο και το ηχείο της συσκευής.  Το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίσαμε σε επίπεδο σχεδιασμού είναι ότι λόγω του μεγάλου  μεγέθους της συσκευής είναι κάπως δύσκολος ο χειρισμός με το ένα χέρι, ενώ και τα κουμπιά της δεξιάς πλευράς μπορούν να χαρακτηριστούν ως άβολα και δύσκολα στο πάτημα.
Archos50Neon_7
Hardware & Software
 Το dual-SIM Archos 50 βασίζεται σε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Core Α7 της Mediatek στο 1.3GHz, μία CPU που τα βγάζει πέρα με τις περισσότερες σημερινές εφαρμογές. Παρόλα αυτά, η αχίλλειος πτέρνα του Archos 50 είναι τα 512ΜΒ ενσωματωμένης μνήμης RAM που διαθέτει, καθώς σε ορισμένες πιο απαιτητικές εφαρμογές το smartphone της Archos ενδέχεται να τα βρει σκούρα. Η 5 ιντσών οθόνη τεχνολογίας TFT βγάζει ανάλυση στα 854x480 pixelsκαι κάνει καλά τη δουλειά της σε ότι αφορά το επίπεδο ευκρίνειας που προσφέρει ,ενώ και η απόκριση της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητική.
Archos50Neon_3
Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του smartphone της Archos ανέρχεται στα 4GB, αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το Archon 50 δέχεται κάρτες microSD. Τρέχοντας τα δοκιμαστικά benchmarks διαπιστώσαμε ότι οι επιδόσεις του smartphone της Archos ήταν ικανοποιητικές σε επίπεδο διαχείρισης της CPU, ενώ στην απόδοση των 2D και 3D γραφικών, το Archos 50 παρουσίασε μία απλώς αξιοπρεπή εικόνα.  Σε γενικές γραμμές, δεν περιμέναμε να σπάσει τα ρεκόρ στα benchmarks, ωστόσο η συνολική εικόνα του Archos 50 είναι θετική χωρίς βέβαια να είναι στην κορυφή. Άλλωστε, με τιμή στα 139 ευρώ υπάρχει και ένα όριο, μέχρι που μπορεί να φτάσει το smartphone της Archos. Όσον αφορά, την συνδεσιμότητα του Archos 50, αυτό υποστηρίζει τα κλασικά πρότυπα BluetoothWi-Fi και 3G, ενώ παράλληλα η συσκευή διαθέτει GPS. Όσον αφορά, το λειτουργικό του Archos 50, αυτό είναι ένα κλασικό Android 4.2.2 (Jelly Bean), χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις στο user interface.
Antutu_Archos50
Κάμερα, αυτονομία και γενικά συμπεράσματα!
Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας του Archos 50 προσφέρει μέγιστη ανάλυση στα 5MP, με λειτουργίες auto-focuspanorama και HDR. Επίσης, το LED flash της συσκευής είναι αρκετά καλό, βοηθώντας σημαντικά στις νυχτερινές λήψεις. Επιπλέον, το Archos 50 δύναται να τραβήξει video ανάλυσης 1080p με την ποιότητα να είναι ικανοποιητική, ενώ  όσον αφορά, την εμπρόσθια κάμερα, αυτή είναι μία τυπική VGA στα 0.3MP. H συνολική αίσθηση που μας άφησε το Archos 50 στον τομέα του camera shooting και video recording είναι ότι το smartphone της Archos τα πήγε καλά με βάση πάντοτε… τα κυβικά του.
Archos50Neon_6
Ολοκληρώνοντας την τεχνική ανάλυση του Archos 50, αξίζει να αναφέρουμε ότι η μπαταρία του smartphone της Archos διαθέτει χωρητικότητα στις 2000 mAh, παρέχοντας αυτονομία που κυμαίνεται κοντά στις 6 με 7 ώρες υπό καθεστώς πλήρους λειτουργίας. Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που μας άφησε το Archos 50 είναι ότι πρόκειται για μία budget friendly συσκευή, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσει τους χρήστες εκείνους που ψάχνουν ένα smartphone με βασικές λειτουργίες που να κάνει όμως και κάτι παραπάνω. Εμάς πάντως μας άφησε την αίσθηση ότι πρόκειται για μία τίμια συσκευή, η οποία δεν ζητάει από τον υποψήφιο αγοραστή παραπάνω χρήματα για αυτά που προσφέρει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment