Alcatel Idol Mini hands-on review

Πιάνοντας το «μικρό» smartphone της Alcatel στα χέρια μας, η πρώτη  εντύπωση που μας άφησε είναι ότι  πρόκειται για μία λεπτήελαφριά και σε γενικές γραμμές κομψή συσκευή, η οποία μάλιστα είναι συγχρόνως και αρκετά στιβαρή. Βλέποντας και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Idol, αυτό που αμέσως μπορούμε να διακρίνουμε είναι η μεγάλη προσοχή που δίνει η Alcatel στον τομέα της σχεδίασης. To υλικό εδώ που κυριαρχεί ναι μεν μπορεί να είναι το πλαστικό, όμως σε καμία περίπτωση το Idol Mini δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για μία φτηνή συσκευή, καθώς καταφέρνει να σε «ξεγελάσει» πετυχημένα με την μεταλλική υφήπου διαθέτει. Παρατηρώντας τα διάφορά controls διαπιστώνουμε ότι είναι τοποθετημένα στη σωστή θέση, επιτρέποντας έτσι τον εύκολο χειρισμό της συσκευής με το ένα χέρι. Πιο συγκεκριμένα, στη δεξιά πλευρά βρίσκονται οι θύρες για τις microSIM και microSD κάρτες , ενώ στο αριστερό τμήμα υπάρχουν τα κουμπιά της έντασης. Το power/lock πλήκτρο μαζί με τοaudio jack βρίσκονται στην επάνω πλευρά, ενώ στο κάτω τμήμα είναι η microUSB θύρα. Επίσης τα παραδοσιακά control buttons είναι φωτιζόμενα, γεγονός που προσθέτει πόντους στη συνολική εικόνα της συσκευής. Σε γενικές γραμμές σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, το mini της Alcatel κατάφερε να μας κερδίσει με μοναδική ίσως μικρή παραφωνία τη θέση της κάμερας, η όποια εξέχει λίγο πιο έξω από το περίβλημα και κινδυνεύει να γρατσουνιστεί.
Idol_Mini_3
Idol_Mini_2
Tech specs και επιδόσεις
Είναι γνωστό ότι στη χαμηλή κατηγορία, οι εταιρείες προσπαθούν να περικόψουν το κόστος από όπου μπορούν, για αυτό και δεν γίνεται να περιμένουμε από μία low-end συσκευή τον ουρανό με τ' άστρα. Ωστόσο, το Idol Mini της Alcatel διαθέτει μία σειρά από ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, τα οποία άλλωστε συμπορεύονται με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος. Ειδικότερα, στην καρδιά του mini της Alcatel χτυπάει ένα διπύρηνος επεξεργαστής  της MediaTek ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1.3GHz, ενώ συνοδεύεται από 512ΜΒ RAM. Αναμφίβολα, η ύπαρξη μίας διπύρηνης CPU σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσό της μνήμης RAM, μπορεί και να σας ταλαιπωρήσουν σε ορισμένες απαιτητικές εφαρμογές, καθώς ενδεχομένως να μην μπορεί το smartphone της Alcatel να τις σηκώσει. Κάτι ανάλογο ισχύει και στον τομέα του gaming, όπου ναι μεν το μικρό smartphone της Alcatel είναι καλό για light τίτλους που δεν διψούν για υπερβολική υπολογιστική ισχύ, αλλά μπορεί να τα χάσει σε πιο απαιτητικά games που διαθέτουν βαριά 3D γραφικά. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός, ότι το Idol Mini πρόκειται για μία οικονομική συσκευή, η οποία δεν θέλει τόσο να σπάσει τα κοντέρ των benchmarks, όσο να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.
Idol_Mini_6
Όσον αφορά την οθόνη, το Idol Mini διαθέτει ένα IPS LCD display στις 4.3 ίντσες (με ανάλυση 480x854 pixels), το οποίο ξεχωρίζει για την ευκρίνεια, τη ζωντάνια και για την υψηλή απόκριση του. Σε επίπεδο λειτουργικού το Idol Mini βασίζεται στο Android 4.2.2 (Jelly Bean), το οποίο βάσει δυνατοτήτων είναι ότι πρέπει για τα tech specs του Alcatel Idol Mini, με το User Interface να μην διαφοροποιείται από το παραδοσιακό Jelly Bean. Όσον αφορά την συνδεσιμότητα της συσκευής, το mini της Alcatel υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth4.0, Α-GPS και Stereo FM δέκτη. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 4GB, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το mini της Alcatel από τη στιγμή που δέχεται microSD, μπορείτε πολύ εύκολα να αυξήσετε τη χωρητικότητα του μέχρι τα 32GB.
Kάμερα, ηχείο και αντοχή
Ο αισθητήρας της βασικής κάμερας μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες που σε ποιότητα φτάνουν τα 5 MPixels, και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι διακρίνονται για την ποιότητα τους. Ειδικότερα σε περίπτωση που ενεργοποιήσετε και τη λειτουργία του HDR, η ποιότητα των φωτογραφιών σας αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, καθώς αποκτούν μεγαλύτερη ζωντάνια και περισσότερη φωτεινότητα. Πέραν του HDR, η κάμερα του Alcatel υποστηρίζει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες όπως Geo-tagging και Autofocus. Σε γενικές γραμμές, οι δυνατότητες της βασικής κάμερας δεν μας άφησαν παραπονεμένους, ενώ επιπλέον το Alcatel έχει τη δυνατότητα για video recording ποιότητας 720p. Όσον αφορά, την δευτερεύουσα κάμερα αυτή προσφέρει ποιότητα στα 0.3 MPixels, αποτελώντας ουσιαστικά μία βασική λύση για τις βιντεοκλήσεις σας. Επιπλέον, το ηχείο του Idol Mini χωρίς να αποτελεί κάτι το ξεχωριστό κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ όσον αφορά την αυτονομία της συσκευής, το μικρό της Alcatel με μπαταρία λιθίουστις 1700 mAh παρέχει αυτονομία που κυμαίνεται από 3.5 - 5 ώρες, χωρίς η συσκευή να χρειάζεται φόρτιση.
Flower without HDR
Flower with HDR
Τελικό συμπέρασμα
Η τελική εικόνα που μας άφησε το Idol Mini της Alcatel είναι ότι πρόκειται για μία ικανοποιητική συσκευή, η οποία προσφέρει μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες, οι οποίες θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες σας. Με τιμή στα 149 ευρώ το Alcatel Idol Mini, αναμφίβολα μπορεί να δελεάσει τον οποιοδήποτε…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment