Sharp IGZO: Οι οθόνες έχουν μέλλον τώρα...

ΟΛΟΙ περιμένουν κάτι καλύτερο στα κινητά μας... Η παγκόσμια αγορά έχει δώσει την θέση του στην αύξηση μεγέθους, συχνοτήτων, πυρήνων, χωρίς να υπάρχει κάτι το πραγματικά καινοτόμο που θα ταράξει τα νερά της αγοράς.
 Σε αυτή την χρονική στιγμή, έρχεται η Sharp, πού με την παρουσίαση της καινούριας σειράς tablet και smartphones υπόσχεται να αλλάξει το ρου της τεχνολογίας. Πως θα γίνει αυτό; Με την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με οθόνη τεχνολογίας IGZO. Οι οθόνες IGZO (Iridium, Galium Zinc Oxide) υπόσχονται λεπτότερο πάχος με μεγαλύτερες αναλύσεις, μικρότερο bezel και - το κυριότερο - πολύ μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας. Επίσης, θα έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, την ικανότητα να είναι εύκαμπτες, ενώ θα είναι και πιο φτηνές στην κατασκευή τους από όλες τις υπάρχουσες λύσεις (Super amoled, IPS). Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων εταιρειών του χώρου, με την Apple να την προορίζει για το καινούργιο iPad mini ενώ και η Samsung έχει δείξει έκδηλο ενδιαφέρον. Η Sharp πάντως πρόλαβε να παρουσιάσει ένα smartphone και ένα tablet με IGZO οθόνη με χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν στην κορυφή των κατηγοριών τους.
 Καταρχήν, το νέο smartphone Aquos Phone Zeta. 4,8 ίντσες Full HD (460 ppi), 1.7 Ghz Snapdragon 600, 2 GB RAM, 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, 13 MP οπίσθια κάμερα και μπαταρία χωρητικότητας 2600 mAh. Το smartphone θα είναι αδιάβροχο, με πάχος κάτω από τα 10 mm και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Φυσικά, το δυνατό στοιχείο του μοντέλου αυτού είναι η οθόνη που του δίνει αυτονομία δύο ημερών! Πάντως, η οθόνη δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του Aquos Phone Zeta που ξεχωρίζει. Η 13 MP κάμερα θα έχει άνοιγμα φακού f/1.9 όπως στο Nokia Lumia 720 αλλά και optical image stabilization, κάτι που διαθέτει μόνο το HTC One και τα Lumia 92X. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα 13 MP κάνουν την κάμερα ιδιαίτερα ανταγωνιστική.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment