Εγκαλούν τον OTE στην ΕΕΤΤ οι εναλλακτικοί

Ακρόαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην ΕΕΤΤ, με εγκαλούμενο τον OTE, γιατί -όπως κατήγγειλαν εναλλακτικοί φορείς- συνεχίζει να πουλά δύο οικονομικά προγράμματα, ενώ αυτά έχουν απορριφθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Τα δύο επίμαχα προγράμματα είναι τα ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα 2 και ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα 24.
Οι εναλλακτικοί φορείς έχουν ζητήσει από την ΕΕΤΤ να προβεί άμεσα στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να υποχρεώνεται ο ΟΤΕ σε άμεση διακοπή της εμπορικής διάθεσης των εν λόγω οικονομικών προγραμμάτων με τα επιχειρήματα ότι:
1. Προκύπτει παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συγκεκριμένα της Απόφασης της ΕΕΤΤ 676/040/20-12-2012, η οποία σαφώς ορίζει ότι από τα εν λόγω οικονομικά προγράμματα προκύπτει «πρακτική συμπίεσης περιθωρίου κέρδους για τους εναλλακτικούς παρόχους» και
2. Προκύπτει παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού, ειδικότερα του άρθρου 2 του Ν.3959/2011 και του άρθρου 102 ΣΛΕΕ, δεδομένου ότι η ΕΕΤΤ με την απόφασή της με αριθμό 676/040/20-12-2012 ορίζει ότι τα επίμαχα οικονομικά προγράμματα παρουσιάζουν συμπίεση περιθωρίου κέρδους.
Οι εναλλακτικοί κατηγορούν και την ΕΕΤΤ ότι καθυστέρησε να επιληφθεί του θέματος, ενώ είχαν επισημάνει με επιστολές τους το όλο πρόβλημα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment