Nokia Asha 501, πάμφθηνο κινητό και dual SIM

Το νέο Nokia Asha 501 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι Φινλανδοί μηχανικοί μπορούν ακόμα να δημιουργούν μικρά θαύματα. Smarterphone OS στο λειτουργικό, swipe UI από το Nokia N9 με MeeGo και dual SIM λειτουργία για τους πιο προχωρημένους. Με κόστος μόλις $99 το Asha 501 προσφέρει πολλές καινοτομίες και πρωτιές. Είναι ο πρώτο κινητό που η Nokia ονομάζει smartphone και βασίζεται στο Smarterphone OS. Επίσημα η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Asha platform και ουσιαστικά σπρώχνει το Symbian και το S40 ακόμα πιο βαθιά κάτω από την γη.
48 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ, 17 ΩΡΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, FASTLANE UI ΜΕ ΤΙΜΗ $99
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Asha 301 είναι απλά, όπως θα περίμενε κανείς από το κόστος του κινητού. Οθόνη 3 ιντσών με ανάλυση QVGA (320 x 240 pixels), κάμερα 3.2 megapixel, σύνδεση μόνο σε δίκτυα 2G, WiFi, Bluetooth και υποστήριξη για κάρτες μνήμης microSD μέχρι και 32GB. Το Asha 501 προσφέρει 4GB μνήμης. Ανάλογα το μοντέλο υπάρχει η δυνατότητα για μία μόνο κάρτα SIM ή και για dual SIM λειτουργία βασισμένη στην τεχνολογία EasySwap Dual SIM της Nokia. Οι καινοτομίες του Nokia Asha 501 φαίνονται με γυμνό μάτι. Το design είναι όμορφο, απλό και ξεχωριστό από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά και απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία χρηστών. Είναι σαν η Nokia να πήρε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από το Nokia N9 και την οικογένεια Lumia smartphones και να τα έριξε σε ένα κινητό με κόστος κάτω από 100 δολάρια. Εκτός από την εμφάνιση το νέο Asha προσφέρει μέχρι και 48 ημέρες standby για το μοντέλο με την μία SIM κάρτα και μέχρι και 26 μέρες standby για το μοντέλο dual SIM. Όσοι θυμούνται ή έχουν χρησιμοποιήσει το swipe UI του Nokia N9 θα νιώσουν σαν το σπίτι τους. Το Asha 501 χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό το gesture στην οθόνη για την μετάβαση από την μία εφαρμογή στην άλλη. Η Nokia ονομάζει το νέο χαρακτηριστικό Fastlane. Η εξαγορά της Smarterphone το 2011 από την Nokia και η τεχνογνωσία των Φιλανδών μετέφεραν high end χαρακτηριστικά σε ένα πολύ φθηνό κινητό και στην γέννηση της πλατφόρμας Asha.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ 3G ΑΛΛΑ ΤΟ WIFI ΚΑΙ DUAL SIM ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ
Σύμφωνα με την Nokia το Asha 501 υπάρχουν ήδη ή φτιάχνονται apps για την νέα πλατφόρμα Asha από εταιρείες όπως: CNN, eBuddy, ESPN, Facebook, Foursquare, Line, LinkedIn, Nimbuzz, Pictelligent, The Weather Channel, Twitter, WeChat, World of Red Bull, Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, Namco-Bandai, Reliance Games και WhatsApp.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment