Πόλεμος μεταξύ Google και Microsoft για την εφαρμογή Youtube

Η Microsoft διέθεσε, πρόσφατα, τη δική της εφαρμογή για την προσπέλαση βίντεο από το YouTube. Φαίνεται όμως ότι η Google ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν εμφανίζει διαφημίσεις και προσφέρει τη δυνατότητα λήψης των βίντεο. Έτσι, η τελευταία, απαιτεί με σχετική επιστολή της την απόσυρση της εφαρμογής μέχρι τις 22 Μαΐου, τόσο από το Marketplace όσο και από όσες συσκευές έχει ήδη εγκατασταθεί, θεωρώντας πως παραβιάζονται οι όροι χρήσης της υπηρεσίας και του API.
Η επιστολή αναφέρει, χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, με τον αποκλεισμό των διαφημίσεων και τη δυνατότητα λήψης των βίντεο, η εφαρμογή σας στερεί μια σημαντική πηγή εσόδων από τους δημιουργούς και προκαλεί βλάβη στο ακμάζον οικοσύστημα περιεχομένου του YouTube.» Προηγουμένως, η Microsoft είχε παραπονεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το γεγονός ότι η Google δεν επέτρεπε την προσπέλαση των μεταδεδομένων του YouTube στα Windows Phone. Στην αντίπερα όχθη, ο Larry Page, CEO της Google, ανέφερε στα πλαίσια του Google I/O ότι η αρνητικότητα που υπάρχει στη βιομηχανία αποτρέπει την πρόοδο, παραδέχθηκε ωστόσο, σε μέλος του ακροατηρίου, ότι η Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμη.
Οι δύο κολοσσοί δε μοιάζουν να διανύουν την καλύτερη περίοδο των σχέσεων τους, με πυρήνα της αντιπαράθεσης να αποτελεί η καμπάνια της Microsoft με την ονομασία «Scroogled», που συνιστά στους χρήστες να αποφεύγουν τις υπηρεσίες της Google. Η τελευταία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα πάψει να υποστηρίζει το Exchange Activesync. Πάντως, θεωρείται ως θετικό βήμα το γεγονός ότι η Microsoft θα υποστηρίξει την υπηρεσία Google Talk μέσω του Outlook.com, και που αποδεικνύει ότι οι εταιρείες μπορούν να επιτρέψουν την ανταλλαγή υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment