2013 AMD Elite Performance APU Platform

Παράλληλα με την AMD Mainstream APU Platform 2013 @ Kabini η AMD παρουσίασε επίσης την 2013 AMD Elite Performance APU Platform της οποίας η κωδική ονομασία είναι Richland. Φυσικά αναφερόμαστε σε mobile SKUs καθώς η Richland desktop APU series θα κάνει την εμφάνιση της τον ερχόμενο μήνα. Όπως αποκαλύπτει και το όνομα της η Richland mobile series είναι η κορυφαία πρόταση της AMD για φορητές λύσεις και προσφέρει ως και 51% αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με την προγενέστερη Trinity mobile series. 

Παρόλα αυτά η AMD Richland mobile APU series δεν βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική όπως η Kabini APU series, αλλά εμπεριέχει της ίδιας αρχιτεκτονικής x86 Piledriver cores και επίσης την γνώριμη VLIW4 αρχιτεκτονική στις μονάδες γραφικών. Φυσικά τόσο το επεξεργαστικό κομμάτι όσο και ο τομέας των γραφικών, ο οποίος θα έρθει με την ονομασίαRadeon HD 8000 series αποτελούν tweaked εκδοχές της Trinity mobile πλατφόρμας αλλά παρέχουν αυξημένες επιδόσεις μέσω των βελτιωμένων χρονισμών στον πυρήνα και στην iGPU αντίστοιχα και της βελτιωμένης Turbo Core λειτουργίας η οποία επιτρέπει την επίτευξη μεγαλύτερων Turbo χρονισμών. Η dynamic performance boost λειτουργία βασίζεται στην θερμοκρασία του APU, και χάρης σε αυτή ενισχύει την συνολική απόκριση του συστήματος. 

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας γενιάς είναι η υποστήριξη της Wireless display λειτουργίας στα Windows Blue μέσω του wireless chip το οποίο βρίσκεται μέσα στην APU και προσφέρει ως και 3.9 φορές καλύτερη απόκριση από την αντίστοιχη προσέγγιση της Intel στο θέμα (Intel Widi) και HD Playback support στα 60Hz. Τέλος, οι νέες Richland APUs θα έρθουν με συμβατότητα για τα FS1r2uPGA και FCH sockets και υποστήριξη για τις τελευταίες διακριτές κάρτες γραφικών, όπως η Radeon HD 8970M “Neptune” GPU. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά συγκριτικά διαγράμματα καθώς και τα πλήρη χαρακτηριστικά των μοντέλων της νέας AMD Elite Performance APU Platform. 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment