Το iOS 7 σε iPhone 5, iPhone 5S, iPad θα είναι app killer

Έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές φορές για τις αλλαγές στο design του νέου iOS 7, του λειτουργικού που χρησιμοποιούν όλα τα iPhone τα iPad και τα iPod touch. Η τάση είναι να απλοποιηθεί και να γίνει πιο “φλατ” σε αντίθεση με την σημερινή κατάσταση που έχει εικονίδια με πολλές σκιές, γυαλάδα και υφές. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το iOS 7 θα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Όχι μόνο flat όπως ξέραμε αλλά και με πολύ λευκό και μαύρο χρώμα σε όλο το λειτουργικό.
Η Apple και ιδιαίτερα ο Jony Ive θέλει να δημιουργήσει μια ενιαία αίσθηση στο λειτουργικό και τις εφαρμογές του iOS 7 ανεξάρτητα το app. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το app για τον καιρό και οι χάρτες θα μοιάζουν στα βασικά στοιχεία, χρώματα, υφές, σχεδιασμό όταν ο χρήστης ανοίξει τα apps στο iPhone 5 με iOS 7. Πρόσφατα είδαμε concept φωτογραφίες και βίντεο από το πως είναι πιθανό να μοιάζουν τα νέα εικονίδια και apps του iOS 7. Σημαντικές λέγεται ότι θα είναι και οι αλλαγές στο iPad όπου εκεί η Apple ετοιμάζει περισσότερες αλλαγές στην αισθητική και την εμφάνιση του iOS 7 και φυσικά των apps. Το νέο iPad 5 και το νέο iPad mini 2 που όλοι περιμένουμε θα αποκτήσουν εκτός από νέο hardware μια ανάσα φρεσκάδας και δροσιάς με το νέο flat design του iOS 7. Η αλλαγή θα γίνει πιο αισθητή εξαιτίας της μεγαλύτερης οθόνης του iPad και του iPad mini σε σύγκριση με το iPhone 5 και το νέο iPhone 5S που αναμένεται σε μερικούς μήνες.
Είναι επίσης γνωστό ότι το iOS 7 δεν θα εστιάσει μόνο στο flat design και το λευκό και μαύρο χρώμα αλλά θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και δυνατότητες στους developers. Βελτιωμένοι χάρτες, καλύτερο Siri, σύνδεση με το Flickr είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει. Ξέρουμε ήδη ότι η Apple δοκιμάζει το νέο iOS 7 και πιθανότατα το iPhone 5S εκτός γραφείων της εταιρείας, ώστε να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο προβλήματα πριν την επίσημη αναβάθμιση του λειτουργικού. Με το WWDC 2013 να βρίσκεται σχεδόν δύο εβδομάδες μακρυά, η πίεση για την Apple μεγαλώνει γιατί η κυκλοφορία του iOS 7 αποτελεί στοίχημα. Όχι μόνο για το flat design αλλά για την σωστή επιλογή του Tim Cook και του Jony Ive σε ό,τι αφορά την αλλαγή φιλοσοφίας από το “καθεστώς Steve Jobs”. Θα ξέρουμε περισσότερα όσο πλησιάζουμε στις 10 Ιουνίου 2013 όπου και αναμένεται να γίνει η μεγάλη παρουσίαση της Apple με νέα για το iOS 7 και τους developers και πιθανότατα για το iPhone 5S.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment