Στροφή της Microsoft σε υπηρεσίες και συσκευές

Τα «χνάρια» της Apple φαίνεται πως θα ακολουθήσει η Microsoft στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με επιστολή του Steve Ballmer προς τους μετόχους της εταιρίας, «Θα υπάρχουν φορές που θα φτιάξουμε συγκεκριμένες συσκευές για συγκεκριμένους λόγους, όπως έγινε με το Xbox και το Microsoft Surface», δήλωσε ο Ballmer, δείχνοντας πως «χαράσει» το μέλλον της εταιρείας του προς τους τομείς της παροχής υπηρεσιών και της κατασκευής hardware, κάτι που φυσικά ανοίγει τον δρόμο και για το φημολογούμενο εδώ και καιρό «Surface smartphone».
 Ο Ballmer ανέφερε παράλληλα πως θα συνεχιστούν οι συνεργασίες της Microsoft με εταιρείες όπως οι Dell, Samsung και HTC για την κατασκευή των δικών τους προϊόντων βασισμένων στο λογισμικό αυτής, αλλά πως πλέον ο ρόλος της στο «οικοσύστημα» αλλάζει. «Θα έχει επιδράσεις στο πως λειτουργούμε την εταιρία μας, στο πως αναπτύσσουμε νέες εμπειρίες για τους χρήστες αλλά και στο πως παρουσιάζουμε τα προϊόντα μας στην αγορά, τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Microsoft. Βέβαια, η MS έχει ήδη κέρδη από cloud servers και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Office, αλλά φαίνεται πως πλέον επιθυμεί να βγάλει από πάνω της την «ταμπέλα» της εταιρείας που πουλάει λογισμικό για υπολογιστές.
 Στα οικονομικά του ίδιου του Ballmer τώρα, βλέπουμε πως έλαβε λιγότερο bonus σε σχέση με πέρυσι, λόγω των μειωμένων πωλήσεων Windows υπολογιστών και της αδυναμίας της εταιρείας να παρέχει την σχετική επιλογή browser στα Windows σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, έλαβε 620.000 δολάρια ως bonus για το οικονομικό έτος του 2012 το οποίο έληξε των Ιούνιο. Σε σχέση με το 2011 το bonus αυτό είναι κατά 9% λιγότερο ενώ είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Ballmer δεν λαμβάνει όλο το bonus που δικαιούται, το οποίο είναι δυο φορές ο μισθός του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment