ZTE Grand X IN, smartphone με υπογραφή Intel

 Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και καιρό. Άνθρωποι των περιοδικών, κολλημένοι με την τεχνολογία, φανατικοί με τα gadgets, ψαχουλεύουμε τις λίστες με τα καινούργια smartphones και καταλήγουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα: λίγα, πραγματικά λίγα, είναι τα κινητά εκείνα που συνεχίζουν να μας κάνουν κλικ. Ένα 10%. Και πολύ σου λέω. Ναι, είναι μια ανομολόγητη αλήθεια. Ξεψάχνισε το όσο θες. Εννοώ το online ευαγγέλιο gsmarena, όπου θα δεις το βλέμμα σου να κοντοστέκεται ελάχιστες μόνο φορές, όσο σκανάρεις τα καινούργια μοντέλα. Τη συντριπτική πλειοψηφία θα την περάσει ο αμφιβληστροειδής σου, χωρίς να το αντιληφθείς καν. Και το κυριότερο; Όσο περνάει ο καιρός θα εκτιμάς όλο και περισσότερο τις συσκευές που μιλάνε στο θυμικό σου. Αυτές που έχουν άποψη, απτή ποιότητα και τηλεγραφούν όσα συμβαίνουν εντός. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολύς κόσμος που παλιότερα άλλαζε κινητό σαν το εσώρουχο, σήμερα αντί να το πουλάει, το κρατάει μέχρι να χρονίσει, περιμένοντας εκείνο που θα κάνει τη διαφορά. Ή ακόμα καλύτερα, εκείνο που θα του φέρει το χαμόγελο στα χείλη, χωρίς απαραίτητα να ξοδέψει μια περιουσία.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα εκεί έξω, αλλά για να μην τα πολυλογώ το ZTE Grand X IN είναι ένα από αυτά. Μπορεί να μην έχει 28 πυρήνες ή λογισμικό που «διαβάζει» τους οφθαλμούς όσο σερφάρεις στο web, αλλά έχει αυτό το κάτι που σε προκαλεί να το χρησιμοποιήσεις. Για να σου θυμίσω… Λέγεται χαρακτήρας και λείπει από τη συντριπτική πλειοψηφία των κινητών τύπου gadget. Επίσης, λόγω του pure Android είναι εύχρηστο. Και άσε τους υπόλοιπους κατασκευαστές να διαφημίζουν ότι το δικό τους front-end απογειώνει την εμπειρία χρήσης…
Βασικά, οι Κινέζοι με το Grand X IN, πήραν τα ρίσκα τους, επένδυσαν στο όνομα Intel και κατασκεύασαν το πρώτο κινητό ευρείας κυκλοφορίας με Atom επεξεργαστή. Ναι, υπάρχει και ένα Xolo X900 που πωλείται στην Ινδία. Άντε και στο Μπαγκλαντές… Η περίπτωση όμως που εξετάζουμε τώρα έχει ειδικό βάρος λόγω ονόματος. Ή αν προτιμάς είναι το καλύτερο ZTE μέχρι στιγμής. Μην περιμένεις να σου μιλήσω με βαρύγδουπα κλισέ τύπου «να η ευκαιρία». Για την ακρίβεια το Grand X IN έχει μερικά σοβαρά μειονεκτήματα. Όπως ότι σκαλώνει απροειδοποίητα και χωρίς λόγο ή ότι η απόκριση δεν είναι αυτή που περιμένεις από ένα κινητό των 300 ευρώ. Από την άλλη υπάρχει το άλλοθι του δείγματος προπαραγωγής, όπως και ότι μέχρι να κυκλοφορήσει θα δεχτεί κάνα, δύο updates ακόμα. Πως ανταποκρίνεται καθημερινά; Θα ρωτήσεις… Να σου πω.
 Αν έχεις παίξει με τον διπύρηνο ανταγωνισμό, εισπράττεις με το καλημέρα, ότι το chipset της Intel, απλά δεν αντέχει τις συγκρίσεις. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για τον Qualcomm S4, που όχι μόνο σαρώνει στα benchmarks, αλλά σε σχέση με τον Atom είναι ότι και η ανατολή με τη δύση. Αυτό που θα σε φτιάξει στο Grand X IN είναι η οθόνη. Έχει ανάλυση 960×640 pixels, διάσταση 4,3 ιντσών και μια ποιοτική αύρα που δεν συναντάς πουθενά στην κλάση. Τολμάω να πω ότι, ακόμη και το Galaxy Nexus με το ταμπελάκι 720p, δεν φτάνει τον Κινέζο, πολύ απλά γιατί η καλή τεχνολογία LCD στέλνει την AMOLED στα αζήτητα. Πιο απλά… Θέλεις να τσεκάρεις sites με στοιχήματα; Μπορείς. Θέλεις να βλέπεις κόντρα στον ήλιο; Βεβαίως. Θέλεις να διαβάζεις πολλή πληροφορία χρησιμοποιώντας τη μικρότερη δυνατή γραμματοσειρά; Γίνεται. Τα χρώματα είναι ακριβή, το μαύρο εντυπωσιάζει και για να ξεχωρίσεις τα pixels μεταξύ τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Τόσο ευκρινής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment