Μιλώντας στο κινητό σου με… τα μάτια!


Ένα βλέμμα σου θα αρκεί για να δώσεις εντολές στα smartphone και τα tablet! Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται η δανέζικη εταιρία που ανέπτυξε το λογισμικό Eye Tribe, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Μπορείτε να γυρίσετε σελίδα ενώ διαβάζετε ένα e-book ή να παίξετε παιχνίδια με τα μάτια σας» δηλώνει ο Σούνε “Αλστρουπ Γιοχάνσεν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής της εταιρίας.
Το εξελιγμένο λογισμικό χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες που αντανακλούν στην κόρη τουματιού, οι αντιδράσεις της οποίας καταγράφονται από την κάμερα της συσκευής – είτε πρόκειται για smartphone είτε για tablet – επιτρέποντας στους χρήστες να δώσουν οπτικές εντολές.
Το Eye Tribe δημιουργήθηκε από τέσσερις διδακτορικούς φοιτητές, οι οποίοι ίδρυσαν την δική τους εταιρία πριν από ένα χρόνο. Τον Αύγουστο χρηματοδοτήθηκαν με 615.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και να αναπτύξουν την τεχνολογία.
Εντός του 2013, σύμφωνα με τον Γιοχάνσεν, η εταιρία στοχεύει να δώσει δωρεάν το Eye Tribe σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές λογισμικού, προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να αναπτύξουν εφαρμογές για smarphone και tablet. Παράλληλα, η διάδοση εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν το Eye Tribe αναμένεται να κάνει σαφώς πιο προσιτά τα έξυπνα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες σε άτομα σε αναπηρία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment