Motorola με σχεδόν vanilla Android

Κάποια πράγματα αλλάζουν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Η Motorola πρακτικά ανακοίνωσε ότι το Android όπως το ξέραμε στα κινητά της πέθανε. Ο Senior Vice President, Product Rick Osterloh δήλωσε ότι η εταιρεία θα αλλάξει πορεία όσο βέβαια μπορεί να το κάνει. Επιθυμία της Motorola είναι να πουλήσει smartphone με vanilla Android, δηλαδή το λειτουργικό όπως ακριβώς παρουσιάζεται από το Google και τρέχει στην σειρά Nexus. Χωρίς custom skins, χωρίς ομορφιές και εφαρμογές κλπ. Σε ένα ιδανικό κόσμο αυτό θα ήταν εύκολο αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή, παρά το γεγονός ότι η Motorola ανήκει πλέον στο Google και φαίνεται εύκολο το Android να αναβαθμίζεται συνεχώς, όλα τα Motorola να τρέχουν Android 4.1 κλπ.
  ΟΣΟ ΠΙΟ ANDROID ΓΙΝΕΤΑΙ
Ναι, η Motorola θέλει να πουλήσει RAZR με vanilla Android αλλά δεν μπορεί ή για την ακρίβεια δεν θέλει. Ο λόγος είναι είναι πολύ απλός. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θέλουν να παραμετροποιούν το Android και να φορτώνουν εφαρμογές που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Για να πουλήσει κινητά η Motorola πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ως ενδιάμεσο. Διαθέτουν δίκτυο καταστημάτων, σημεία πώλησης, προσωπικό, ράφια κλπ. Για να πουλήσουν Motorola κινητά όμως οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν και αυτές και ζητούν αλλαγές, παραμετροποιήσεις και Android πολύ μακρυά από αυτό που κατασκευάζει και παράγει το Google. Παρά τα 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε το Google για να αγοράσει την Motorola, η εταιρεία βρίσκεται με δεμένα χέρια και συμφωνεί με τις ιδιοτροπίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να πουλήσει Android κινητά. Η καταστροφική εμπειρία διάθεσης του Nexus One αποκλειστικά στο web είναι πρόσφατη και το Google θυμάται. Το είχαμε πει άλλωστε 5 μήνες πριν.
 ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ANDROID ΚΑΙ ΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ
Φυσικά όλα αυτά θα αλλάξουν όταν το πρόγραμμα Nexus ανακοινωθεί επίσημα και το Google δείξει με ξεκάθαρο τρόπο τι σκοπεύει να κάνει. Μέχρι τότε, εταιρείες όπως η Motorola και Google θα παραμένουν με τα χέρια δεμένα. Χωρίς πωλήσεις smartphone με Android κομμένο και ραμμένο στα γούστα των εταιρειών κινητής, δεν έχει κέρδη στο τέλος κάθε τριμήνου.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment