Nexus smartphone, γεμάτα Google


Όλα τα κομμάτια του παζλ έχουν σχεδόν συμπληρωθεί. Το Android πρόκειται να αλλάξει σημαντικά με το Google να συνεργάζεται με κάθε μία από τις μεγάλες εταιρείες για την κατασκευή Nexus smartphone. Θα υπάρχουν τα κινητά με Android αλλά θα υπάρχουν και τα Nexus.

ΤΟ ANDROID UI ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Το Google φαίνεται ότι αποφάσισε να πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια του χωρίς όμως να τσαντίσει τους κατασκευαστές κινητών. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG θα παρουσιάσουν το δικό τους Nexus smartphone όπως ακριβώς το θέλει το Google και φυσικά με vanilla Android. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Google έρχεται να βάλει τέλος στην αναρχία των διαφορετικών UI και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του λειτουργικού. Ακολουθεί στρατηγική Microsoft ξεκινώντας όμως ανάποδα. Δεν έχει σημασία. Ο τελικός στόχος είναι ένας. Smartphone που πληρούν τις προδιαγραφές Nexus, με ίδιο UI και διαφορές στο design και το hardware. Το Google θα ελέγχει πλήρως το hardware και το software και όλοι θα είναι χαρούμενοι μέχρι την στιγμή που οι πωλήσεις των άλλων Android, με customs UI θα αρχίσουν να μειώνονται. Ήδη εταιρείες όπως η HTC βρίσκονται υπό πίεση, η Sony το ίδιο όπως και η LG.

NEXUS SMARTPHONE, ΕΝΙΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DESIGN, SPECS

Αν νομίζετε ότι το Google ενδιαφέρεται κάνετε λάθος. Ξόδεψαν 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν την Motorola και να φτιάξουν το δικό τους κινητό. Θα χρειαστεί καιρό μέχρι η αγορά να αφήσει πίσω τα σημερινά Android, η αγορά των Nexus να αποκτήσει κρίσιμη μάζα και μετά να γίνει το μεγάλο μπαμ. Η διαδικασία όμως έχει ξεκινήσει και αυτό έχει σημασία. Έχουμε ήδη το Nexus S σε συνεργασία με την Samsung. Είδαμε ήδη ότι το Google τα πάρει περίφημα με την HTC στην δημιουργία του πρώτου Nexus One. Η LG έχει ήδη έτοιμο το Nexus Optimus και η Sony ετοιμάζει ήδη το δικό της Nexus X smartphone. Για την Motorola που πλέον ανήκει στο Google τα σχόλια είναι περιττά.Το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε το Google θα ανακοινώσει επίσημα το πρόγραμμα Nexus, ποια θα είναι η σχέση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και πόσο πολύ θα πουλήσουν τα κινητά. Το Android μόλις απέκτησε στόχο και σκοπό ύπαρξης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment