Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για το iPhone


Σε όποια και από τις δύο περιπτώσεις κι αν ανήκετε πάντως εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε γι’ αυτό. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τις άπειρες ώρες ψαξίματος μιας και οι συγκεκριμένες εφαρμογές θεωρούνται από τις κορυφαίες στην κατηγορία τους. Επίσης επειδή δεν γνωρίζουμε ποιοι από εσάς έχετε «πειράξει» (εννοούμε το γνωστό jailbreak) τα τηλέφωνά σας, η λίστα παρακάτω είναι και για τις δύο περιπτώσεις ώστε να μην αφήσουμε κανέναν χρήστη παραπονεμένο.
1) WhatsApp Messenger: Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι cross-platform (σ.σ. διαθέσιμη και σε συσκευές με Windows Phone, Android κτλ.) της οποίας η λειτουργία είναι παρεμφερής με αυτή του Skype. Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο VoIP μπορείτε να στείλετε μυνήματα να κάνετε βιντεοκλήσεις αλλά και να ανταλλάσετε διάφορα αρχεία μεταξύ σας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Φυσικά εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα μέσω κινητής τηλεφωνίας (και όχι κάποιο Wi-Fi δίκτυο) θα υπάρξει υπερβολική κατανάλωση δεδομένων από το πρόγραμμά σας όποτε θα πρέπει να προσέξετε αρκετά ως προς την χρήση της. Επίσης θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζεστε για να τους ρωτήσετε εάν υπάρχει κάποιος περιορισμός μιας και αρκετές κλειδώνουν τις κλήσεις VoIP απ' όλα τα αντίστοιχα προγράμματα (Skype, Viber και WhatsApp). Με την εγκατάστασή της, η εφαρμογή θα βρει μόνη της από τις επαφές σας ποιος έχει εγκατεστημένο το WhatsApp και θα σας τις προσθέσει στην ανάλογη λίστα. Η εφαρμογή παρότι στις περισσότερες πλατφόρμες είναι δωρεάν, στο iPhone κοστίζει 0,99 ευρώ.
2) Unlimited tone: Αυτή η εφαρμογή ενώ στοίχιζε παλιότερα γύρω στα 5 ευρώ, για περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν οπότε μην χάνετε χρόνο! Σ' αυτή θα βρείτε πάνω από ένα εκατομμύριο ringtones και παράλληλα θα διαλέξετε μέσα από άπειρες κατηγορίες κατεβάζοντας ότι θέλετε δωρεάν. Για να μην ψάχνετε με τις ώρες, υπάρχει κι η δυνατότητα να δείτε άμεσα τα πιο κατεβασμένα, πιο συζητημένα, αλλά και τα πιο «φρέσκα» ringtones που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο.
3) iCleaner: Γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ελεύθερος χώρος στο iPhone σας. Θέλετε πάντα να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο byte της μνήμης του και να μην έχετε διάφορα άχρηστα αρχεία τα οποία μπορεί άσκοπα να καταναλώνουν αρκετά MB από τον πολύτιμό σας χώρο. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει το iCleaner. Θεωρείται ως το απόλυτο iPhone app καθαρισμού και μπορείτε να το τρέξετε με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μέσω του σχετικού εικονιδίου και ο άλλος (για τους πιο προχωρημένους) είναι μέσω ενός terminal app (π.χ. mobileterminal). Η λειτουργία του είναι πολύ απλή αλλά και αποτελεσματική και μπορούμε άμεσα να την συγκρίνουμε με αυτή του Ccleaner για τα PC. Με τη χρήση του προγράμματος θα σβηστούν άμεσα διάφορα «άχρηστα» αρχεία από το iPhone σας, όπως cache, cookies από τον Safari αλλά και από διάφορες άλλες εφαρμογές, όπως επίσης και απομεινάρια από την registry που μπορεί να έχουν μείνει από αποτυχημένες εγκαταστάσεις παιχνιδιών, εφαρμογών ή ακόμη και μουσικών κομματιών.
4) iFile: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παίζει το ρόλο του Explorer στο iPhone σας καθώς επιτρέπει την γρήγορη πλοήγηση στα αρχεία συστήματος του κινητού σας. Έτσι, μπορείτε να δείτε άμεσα αρκετά αρχεία διάφορων τύπων, όπως ταινίες, ήχους, κείμενο, PDF, Microsoft αρχεία αλλά και zip. Για τα τελευταία υποστηρίζεται επίσης και η συμπίεση/αποσυμπίεση των αρχείων αυτών όπως επίσης και η αποστολή τους σε κάποιο συννημένο αρχείο μέσω κάποιου email λογαριασμού. Ακόμη, κάποια αρχεία και φάκελοι μπορούν να μπουν στους αγαπημένους σας σελιδοδείκτες για πιο άμεση πρόσβαση σ’ αυτά. Τέλος να αναφέρουμε ότι σχεδόν όλα τα αρχεία μπορείτε να τα ανεβάσετε/κατεβάσετε από τον ενσωματωμένο web server του iFile ώστε να τα έχετε διαθέσιμα από όπου και εάν βρίσκεστε.
5) Navigon Europe: Με το Navigon μπορείτε να μετατρέψετε το iPhone ή το iPad σας (μιας και είναι συμβατό και με τις δυο συσκευές) σ’ ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα κινητής πλοήγησης. Περιλαμβάνει χάρτες για όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος) και όχι μόνο. Το user interface του είναι απλό και εύχρηστο, υποστηρίζει φωνητικές εντολές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε landscape και σε portrait view συν ότι διαθέτει 2D αλλά και 3D απεικόνιση του χάρτη. Προσθέστε και τις λειτουργίες προγραμματισμού διαδρομής, αναζητήσεις μέσω Google με δυνατότητες Augmented Reality αλλά και τις κλήσεις SOS που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και έχετε ίσως την πιο πλήρη GPS εφαρμογή για το iPhone.
6) iBluetooth: Ποιος σας είπε ότι το Bluetooth του iPhone χρησιμεύει μόνο για να συνδέσετε διάφορα Bluetooth headsets; Με το iBluetooth μπορείτε πλέον επιτέλους να χρησιμοποιήσετε το v2.0 Βluetooth με Enhanced Data Rate για να μοιράζεστε μεταξύ σας οποιοδήποτε τύπο αρχείου εύκολα και γρήγορα. Μέσω μιας απλής διαδικασίας (προαιρετικά μπορείτε να ρυθμίσετε και κάποιον PIN κωδικό για authentication) ψάχνετε γι’ άλλες συσκευές και άμεσα ανταλλάσετε αρχεία χωρίς κανένα περιορισμό και μάλιστα με οποιαδήποτε συσκευή (κι όχι μόνο με άλλα iPhone) αρκεί να βρίσκεστε στην κατάλληλη απόσταση. Είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή η οποία απελευθερώνει το Bluetooth του iPhone σας και το κάνει όπως θα έπρεπε να είναι από την...μάνα του.
7) FolderEnhancer: Μπορεί από το iOS 4 να σας δόθηκε η δυνατότητα να έχετε σε φακέλους διάφορα applications αλλά και αγαπημένα σας bookmarks, δυστυχώς όμως ακόμα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην χωρητικότητα αυτών. Με την εφαρμογή όμως FolderEnhancer δεν θα έχετε κανέναν. Καταρχήν όλοι οι φάκελοι θα σας ανοίγουν πιο γρήγορα. Επίσης θα μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι 320 (!) εικονίδια μέσα σ’ έναν φάκελο. Μάλιστα υποστηρίζονται εως και 20 σελίδες με 16 εικονίδια ανα σελίδα. Τέλος, έχετε ακόμη την δυνατότητα να φτιάξετε νέους υποφακέλους (και με δικά σας custom εικονίδια) μέσα σε ήδη υπάρχοντες φακέλους και να τους τοποθετήσετε μπροστά στο dock.
8) Winterboard: Εάν έχετε βαρεθεί τα ίδια εικονίδια και θέλετε να κάνετε το iPhone σας να ξεχωρίζει από τ' άλλα, με το Winterboard μπορείτε να αλλάξετε σχεδόν τα πάντα! Έτσι μπορείτε να προσωποποιήσετε όλα τα εικονίδια του iPhone σας, να παραμετροποιήσετε τις εφαρμογές, να αλλάξετε τα γραφικά των status bar αλλά και του dock και να κατεβάσετε ειδικά themes και wallpapers της επιλογής σας. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε όλους του ήχους του τηλεφώνου σας από την σχετική επιλογή του application. Τέλος, με μια άλλη εφαρμογή -το Zeppelin- μπορείτε να αλλάξετε ακόμα και τα εικονίδια που φαίνονται στην ενδειξη του φορέα σας (Vodafone, Cosmote, Wind) και στην θέση τους να βάλετε κάποιο της αρεσκείας σας. Οι επιλογές είναι αρκετές και μάλιστα περιλαμβάνονται εικονίδια και από αρκετά games όπως τα Assassin’s Creed, Batman, Pacman κ.α. Ενθουσιαστήκατε;
9) Find My iPhone: Να μια εφαρμογή που πρέπει να έχουν όλοι οι κάτοχοι iPhone. Όπως προσδίδει και η ονομασία της η χρησιμότητά της είναι αναγκαία σε περίπτωση που ξεχάσετε ή ακόμα χειρότερα σας κλέψουν το κινητό. Το συγκεκριμένο iPhone app σας επιτρέπει μέσω μιας άλλης συσκευής iOS να το εντοπίσετε βάζοντας μόνο το Apple id σας και τον κωδικό σας. Έτσι θα εμφανιστεί η συσκευή σας στον χάρτη και μέσω της εφαρμογής θα μπορείτε να εμφανίσετε ένα μήνυμα σ’ αυτήν ή να αναπαράγετε έναν ήχο. Υπάρχουν και άλλες πιο προχωρημένες ενέργειες που μπορείτε βεβαίως να κάνετε όπως: Απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής αλλά και απομακρυσμένη διαγραφή όλων των δεδομένων από το τηλέφωνο. Άξιο αναφοράς είναι ότι σύμφωνα με την τελυταία έκδοση του iOS 6 «ξεκλειδώνει» και άλλη μια λειτουργία, η Lost Mode. Μέσω αυτής το τηλέφωνο κλειδώνει μ’ έναν 4ψήφιο κωδικό πρόσβασης αλλά παράλληλα εμφανίζει και έναν αριθμό επικοινωνίας επάνω δεξιά στην οθόνη κλειδώματος σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επιστρέψει το τηλέφωνο στον κάτοχό του. Τέλος να ενημερώσουμε ότι για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η συγκεκριμένη εφαρμογή θα πρέπει να είναι επιλεγμένη η αντίστοιχη λειτουργία στις ρυθμίσεις iCloud του iPhone σας.
10) Pandora Radio: Ως γνωστόν το iPhone δεν έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία ραδιόφωνου οπότε θα πρέπει να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή γι' αυτή την δυνατότητα. Το Pandora Radio είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές γι' αυτό το σκοπό και διατίθεται δωρεάν. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μπορείτε αμέσως βάζοντας το όνομα του αγαπημένου σας τραγουδιστή να ακούσετε μουσική δίχως κάποιο περιορισμό. Εάν από την άλλη δεν επιθυμείτε να ακούτε τις (όχι και τόσο) ενοχλητικές διαφημίσεις ή θέλετε ακόμα καλύτερη ποιότητα στον ήχο μπορείτε με 3.99 ευρώ το μήνα να γίνετε συνδρομητής και να απολαύσετε τη μουσική σας δίχως φραγμούς!
Χρήσιμα applications
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με τις ώρες για τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές του iPhone μιας και η λίστα με αυτές είναι πραγματικά ατελείωτη. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο πρακτικές κι ελπίζουμε να βρήκατε την λίστα ενδιαφέρουσα. Άλλωστε, σκοπός του παραπάνω software είναι να κάνει τη ζωή σας με το κινητό της Apple πολύ πιο εύκολη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment