Η αγορά μεταχειρισμένου smartphone γίνεται λιγότερο ελκυστική;

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά εδώ στο techmaniacs.gr η αγορά ενός μεταχειρισμένου smartphone σου εξοικονομεί αρκετά χρήματα. Και η αλήθεια, πράγματι είναι αυτή. Αν περιμένεις για ένα χρόνο ή δυο και αγοράσεις ένα παλαιότερο μοντέλο μεταχειρισμένο, μπορείς να εξοικονομήσεις σημαντικά ποσά. Με πολλά άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα τεχνολογίας, απλά θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι δουλεύει και στη συνέχεια είσαι καλυμμένος. Με τα smartphones, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, γιατί όχι μόνο θα πρέπει να τσεκάρεις ότι το κάθε feature του δουλεύει, αλλά θα πρέπει να ασχοληθείς και με τα activation locks και τη συνολική κατάσταση, για την οποία πολλοί πωλητές δεν είναι ξεκάθαροι.
Για παράδειγμα στην Ελλάδα, γνωστό μεγάλο site εφαρμόζει την πολιτική των αξιολογήσεων σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινού και το πετυχαίνει πολύ καλά. Αλλά πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι κάτι δεν θα αναφέρουν στην περιγραφή και μπορείς να καταλήξεις με μια συσκευή που θα έχει τα θεματάκια της. Για παράδειγμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχει μια μικρή ελαττωματικότητα η συσκευή, όπως ένα πλήκτρο που δεν λειτουργεί ή μια θύρα κάτι που μειώνει σημαντικά της αξίας της.
Επιπλέον δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει το γεγονός, ότι το ελαφρώς μεταχειρισμένη έχει διαφορετική σημασία από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει απλώς ότι έχει κάποιες αμυχές, για άλλους ότι έχει γρατσουνιές που μπορεί να υποβαθμίσουν την εμπειρία που προσφέρει η οθόνη. Επιπλέον, οι φωτογραφίες που βλέπεις στις αγγελίες, δεν αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση της συσκευής. Υπάρχουν πάντα γρατσουνιές τις οποίες δεν βλέπεις και δεν μπορούν να φανούν σε μια φωτογραφία. Και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ η συσκευή μπορεί να περιγράφεται σε άριστη κατάσταση, συχνά όταν φθάνει στην πόρτα σου διαπιστώνεις ότι έχει τα θεματάκια της.
Το θέμα αν αξίζει το μεταχειρισμένο, είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Ναι, μια συσκευή μπορεί να αξίζει σε κάποιες περιπτώσεις και πολλοί προτιμούν τη λύση του μεταχειρισμένου. Θα χαρούμε να διαβάσουμε ακριβώς από κάτω στο χώρο των σχολίων την άποψή σας επί του θέματος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment