Nokia: Ετοιμάζει προσιτή συσκευή με Snapdragon 710

Στις αρχές του καλοκαιριού, είχε διαρρεύσει ότι η Nokia ετοιμάζει ένα smartphone με κωδική ονομασία «Phoenix» και ότι αυτή η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ταϊβάν. Τώρα, το «Phoenix» επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο και φαίνεται ότι θα είναι εντυπωσιακό στον τομέα της φωτογράφισης. Αυτό το smartphone θα έχει κατά πάσα πιθανότητα την επίσημη ονομασία Nokia X7, κάτι που το τοποθετεί στην ίδια σειρά με τα Nokia X5 και Nokia X6 που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Φέρει μια μεγάλη οθόνη με εγκοπή και θα τροφοδοτείται από ένα Snapdragon 710 SoC.
Ωστόσο, αυτό που τραβάει περισσότερο την προσοχή είναι η τιμή που θα έχει το τηλέφωνο. Αυτό το smartphone αναφέρεται ότι έρχεται με μια ετικέτα τιμής στα 1.799 γιουάν ($ 262) που το καθιστά ένα από τα φθηνότερα smartphone με Snapdragon 710 της αγοράς.
Το Snapdragon 710 είναι ένα σχεδόν flagship chipset που κυκλοφόρησε η Qualcomm πριν από λίγο καιρό φέτος. Ο επεξεργαστής υιοθετεί την ίδια τεχνολογία διαδικασίας 10nm με το Snapdragon 845 με χρονισμό στα 2.2GHz. Χρησιμοποιεί μια γρήγορη Adreno 616 GPU και σημειώνει βαθμολογίες γύρω στους 170.000 πόντους στο Antutu. Σε σύγκριση με το Snapdragon 660, το Snapdragon 710 έχει βελτιωμένη απόδοση κατά 20% στην CPU, η απόδοση της GPU είναι αυξημένη κατά 35% και η ταχύτητα ανοίγματος εφαρμογών είναι αυξημένη κατά 15%. Επίσης, η απόδοση του AI αυξάνεται κατά 2 φορές και η συνολική κατανάλωση ενέργειας είναι μειωμένη κατά 30%.
Σύμφωνα με το Geekbench, η βαθμολογία μονού πυρήνα φτάνει στους 1877 πόντους το οποίο είναι πολύ κοντά στο σκορ μονού πυρήνα του Snapdragon 835. Η διαφορά του από τη βαθμολογία μονού πυρήνα του Snapdragon 660 που πετυχαίνει 1605 πόντους είναι πολύ μεγάλη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment