Huawei CEO: Τα foldable smartphones θα μπορούσαν θα αντικαταστήσουν το pc

Η Huawei είναι μια από τις λίγες εταιρείες που έχουν υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσουν ένα πτυσσόμενο smartphone μέσα το επόμενο έτος γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της εταιρίας πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια της διεθνής έκθεσης του Βερολίνου IFA 2018. Προσφάτως, ο CEO της Huawei, Richard Yu, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία εργάζεται ήδη στο εν λόγω foldable smartphone. 
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον από εμπορικής άποψης για μια τέτοιου είδους συσκευή στην αγορά, ο Yu δήλωσε ότι βλέπει τα πτυσσόμενα smartphones ως την τέλεια συσκευή για την αντικατάσταση των υπολογιστών. «Γιατί εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε υπολογιστή; Ίσως επειδή βρίσκετε την οθόνη του smartphone σας πολύ μικρή. Αυτό πρόκειται να το αλλάξουμε αναδιπλώνοντας την οθόνη της συσκευής σας», φαίνεται να δήλωσε μεταξύ άλλων ο chief executive officer της Huawei. 
H Huawei γνωρίζουμε ότι έχει καταθέσει πατέντα για smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη στον οργανισμό WIPO από το Σεπτέμβρη του 2017 και μάλλον τώρα έχει έρθει η ώρα τα σχέδια να βγουν από το χαρτί. Και σύμφωνα με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα δεν θα είναι η μόνη. Δε γνωρίζουμε βέβαια αν θα είναι η πρώτη… Κι ενώ είναι αλήθεια ότι τα σύγχρονα smartphones έχουν γίνει πολύ προηγμένα τεχνολογικά και ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι βασίζονται σε αυτά για όλο και περισσότερες εργασίες καθημερινά, είναι δύσκολο να θεωρήσουμε ότι θα αντικαταστήσουν κάποια στιγμή τους υπολογιστές, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. Καλά τα καινοτόμα και ευφάνταστα τεχνολογικά προϊόντα αλλά κάποια πράγματα είναι και θέμα πρακτικότητας. Πάντως έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε στην αγορά foldable συσκευές με οθόνες που λυγίζουν. Άσχετα βέβαια από το πόσο θα κοστίζουν όταν έρθει εκείνη η ώρα…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment