Πιο γρήγορο και σταθερό το iOS 12

Όπως είχε δηλώσει η Apple και κατά την πρώτη παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του iOS 12 τον περασμένο Ιούνιο, η έμφαση στη νέα έκδοση έχει δοθεί όχι μόνο στη σταθερότητα αλλά και στην ταχύτητα ειδικά κατά το άνοιγμα συγκεκριμένων εφαρμογών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μετρήσεις της ίδιας της εταιρείας, το άνοιγμα της εφαρμογής της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος γίνεται κατά 70% πιο γρήγορα με βάση δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.4 ενώ η εμφάνιση του πληκτρολογίου γίνεται στο μισό χρόνο. Ακόμα, κάτω από έντονη χρήση, οι εφαρμογές ανοίγουν έως και 2 φορές πιο γρήγορα. 
Την επόμενη μεγάλη αλλαγή τη συναντάμε στις ειδοποιήσεις οι οποίες ομαδοποιούνται ανά εφαρμογή όπως και στην πλατφόρμα του Android έτσι ώστε ο χρήστης να μη δέχεται μεγάλο αριθμό τους όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η διαχείρισή τους μπορεί να γίνεται και από την οθόνη κλειδώματος. Άμεση σχέση με τις ανανεωμένες ειδοποιήσεις έχει και η λειτουργία Do Not Disturb την οποία ο χρήστης μπορεί να ορίσει για ένα meeting ή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, όπου και η συσκευή θα αναλάβει να μη τον ενοχλεί με οποιαδήποτε ειδοποίηση μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων και άλλων, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
iOS-12-Grouped-Notifications.jpg.4b8baa2e7301d8ff8b39ef1d1ce76dad.jpg
Το Screen Time αποτελεί μια νέα λειτουργία μέσω της οποίας ο κάτοχος της συσκευής ή ένας γονέας, μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα πόσο χρόνο ξοδεύει ο ίδιος ή το παιδί του στο iPhone ή το iPad με συγκεκριμένες εφαρμογές, με κάποιο παιχνίδι ή στον browser του κατά την πλοήγησή του στο Internet, έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να ελέγξει καλύτερα τη χρήση της συσκευής. 
screentime.jpg.5da3eb8811a871f6fc5e55bdc6cb26bf.jpg
Το iOS 12 ενσωματώνει και τη δεύτερη έκδοση της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας ARKitτης Apple, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο εντυπωσιακές εφαρμογές και παιχνίδια στα οποία πολλαπλοί άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν παράλληλα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά demo που είδαμε πίσω στον Ιούνιο ήταν η νέα εφαρμογή της Lego που συνδύαζε τα φυσικά με τα εικονικά αντικείμενα, δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Μέρος του ARKit 2.0 είναι και η εφαρμογή Measure η οποία θα βρίσκεται προεγκατεστημένη με κάθε iOS 12 συσκευή και με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να μετράει με ακρίβεια την απόσταση δύο σημείων στο πραγματικό περιβάλλον. 
iOS12_Lego-AR_06042018.jpg.adfeae9f20cfda68d6ca3261aa558723.jpg
Ανανέωση υπάρχει και στην εφαρμογή των φωτογραφιών, η οποία αποκτά ένα νέο tab με την ονομασία "For You" στην οποία υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες της συλλογής σας ενώ προτείνει αυτόματα το διαμοιρασμό μερικών στα άτομα που περιλαμβάνονται σε αυτά. Αν μάλιστα αυτά διαθέτουν iOS 12 συσκευή, θα ενημερωθούν ότι μπορούν να διαμοιράσουν με εσάς τις φωτογραφίες στις οποίες περιλαμβάνεστε.
Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που χαρίζει στον χρήστη ο Safari browser από μηχανισμούς παρακολούθησης χρήσης για προσωποποιημένες διαφημίσεις αλλά και τα ανανεωμένα animoji που κάνουν χρήση του 3D tracking στο εμπρόσθιο μέρος του iPhone X δημιουργώντας μικρά προσωποποιημένα animation για χρήση σε εφαρμογές συζητήσεων. Μοναδική καθυστέρηση με βάση την αρχική ανακοίνωση στην WWDC είναι οι ομαδικές βιντεοκλήσεις μέσω FaceTime οι οποίες θα ενσωματωθούν ως λειτουργία σε επόμενη έκδοση μέσα στο Φθινόπωρο.
iOS12_Apple-Memoji_06042018.jpg.52f8895169bb4849ee4e30705813aa79.jpg
Οι συσκευές που θα λάβουν το iOS 12 είναι οι ίδιες που είχαν λάβει την προηγούμενη έκδοσ
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment