Tα πτυσσόμενα Samsung / Huawei τηλέφωνα θα κοστίζουν $1500

Σύμφωνα με τις στατιστικές του IDC, οι αποστολές smartphone στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκαν κατά 1,8% και η πτώση πωλήσεων της Samsung να φτάνει στο 10%. Έτσι, η εταιρεία ελπίζει στην υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής για τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νέας τεχνολογίας σε αυτά, ακόμη και πριν από τις ναυαρχίδες συσκευές των σειρών S και Note. Επίσης, σε high-end επίπεδο, η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο αναδιπλούμενο smartphone.
Το γερμανικό περιοδικό Die Welt δημοσίευσε μια συνέντευξη του Yu Chengdong, διευθυντής του τμήματος καταναλωτών της Huawei, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι η Huawei σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος ένα πτυσσόμενο smartphone. Θα μπορεί να έχει μια μεγάλη οθόνη όπως ένα παραδοσιακό PC, και θα μπορεί να διπλωθεί ταυτόχρονα.
Σχετικά με αυτά τα δύο μυστηριώδη τηλέφωνα, ο Neil Shah, επικεφαλής ερευνών της εταιρείας στατιστικών Counterpoint, πιστεύει ότι η τιμή τους θα φτάσει περίπου τα $1.500. Εκτός από το κόστος, ο Shah ισχυρίζεται ότι η αποδοχή από τους καταναλωτές, έχει να κάνει και με το σχήμα τους και με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα οποία θα είναι το κλειδί για την επιτυχία των πτυσσόμενων smartphones.
Η παραπάνω εικόνα δείχνει μια από τις πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Samsung για τις πτυσσόμενες συσκευές. Λέγεται ότι η εσωτερική οθόνη είναι μεγέθους 7,3 ιντσών όταν είναι ανοικτή και ότι η εξωτερική οθόνη είναι διαγωνίου 4,6 ιντσών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της Huawei, Richard Yu, έχει δηλώσει ότι τα αναδιπλούμενα smartphones πιθανότατα θα αντικαταστήσουν τους υπολογιστές. συγκεκριμένα ανέφερε:
«Γιατί χρησιμοποιούμε ακόμα έναν υπολογιστή; Πιθανώς επειδή βρίσκουμε την οθόνη των smartphones πολύ μικρή. Θα το αλλάξουμε αυτό. Είναι πιθανό να μπορούμε να ξεδιπλώσουμε μια οθόνη».
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment