MEIZU M2 REVIEW ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

H κινεζική Meizu όσο περνάει ο καιρός εδραιώνει όλο και περισσότερο την παρουσία της στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, με το όνομα της να γίνεται «συνώνυμο» των πραγματικάυψηλών επιδόσεων. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι ναυαρχίδες της συνηθίζουν να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των benchmarking utilities, κοντράροντας στα ίσα ακόμα και τις πιο «παραδοσιακές δυνάμεις» του χώρου, όπως για παράδειγμα είναι η Samsung! To Meizu M2 Note (ή Blue-Charm όπως ήταν το «παρατσούκλι» του) που θα δούμε στο review που θα ακολουθήσει δεν ανήκει στην κατηγορία των high-end smartphones, ωστόσο πρόκειται για ένα παντοδύναμο mid-ranger, το οποίο ακολουθώντας τη φιλοσοφία όλων των συσκευών της Meizu χαρίζει: υψηλές επιδόσεις που καλύπτουν από τον μέσο μέχρι και τον πιο απαιτητικό user, μοναδική ποιότητα κατασκευής και φυσικά ασυναγώνιστη τιμή, που το τοποθετεί "ψηλά" στην άκρως απαιτητική value for money κατηγορία…
Όμορφο, στιβαρό και εύχρηστο…
H Meizu παραδοσιακά δίνει μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση των συσκευών της, συνδυάζοντας όχι μόνο τέλειες συμμετρικές γραμμές στο design αλλά και ανώτερου επιπέδου ευχρηστία και λειτουργικό χαρακτήρα. Το M2 Note δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς είναι εμφανές ότι δημιουργήθηκε για να κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη. Οι διαστάσεις της πρότασης της Meizu ανέρχονται στα 150,9x75,2x8,7mm με το βάρος της να μην ξεπερνάει τα 149 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ευελιξία στο χειρισμό και χαμηλό βάρος.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που το κρατήσαμε στα χέρια μας, μπορέσαμε πολύ εύκολα να διακρίνουμε τα ποιοτικά πλαστικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Meizu δεν θυσιάζει την ποιότητα κατασκευής στον βωμό της οικονομίας (κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει από αρκετούς made in China κατασκευαστές, οι οποίοι για να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την τιμή των συσκευών τους «ξεχνούν» την ποιότητα στα υλικά). Το M2 Note όμως με τις λείες επιφάνειες και τις καμπυλωτές άκρες, την προσεκτική τοποθέτηση των buttons και γενικότερα το design που προσθέτει περισσότερους πόντους στη λειτουργικότητα και στον εύχρηστο χαρακτήρα, δεν θα δυσαρεστήσουν τους χρήστες που δίνουν προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση ενός κινητού.



Ειδικότερα, τα volume rockers (για την αυξομείωση της έντασης του ήχου) και το power/lock θα τα βρείτε στην αριστερή πλευρά του M2 Note, ενώ στο δεξιό τμήμα βρίσκεται το tray για την εισαγωγή των καρτών SIM (δέχεται Nano-SIM) ή μίας microSD και μίας Nano-SIM. Επίσης, στηνκάτω πλευρά θα συναντήσετε την παραδοσιακή microUSB θύρα, ενώ στο επάνω τμήμα θα συναντήσετε το κλασικό audio input jack. Παρά το γεγονός ότι τα πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα στην αριστερή πλευρά, ο χειρισμός της mid-range πρότασης της Meizu είναι πραγματικά… «παιχνιδάκι». Τέλος, το Meizu M2 Note δεν διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, με αποτέλεσμα η non-removable μπαταρία του (με χωρητικότητα στα 3.100mAh) παραμένει σταθερή. Σε γενικές γραμμές, ο στιβαρός χαρακτήρας είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του M2 Note.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment