Google Nexus 6P Review

Θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών, η Google σε συνεργασία με δύο εταιρείες –μάλιστα, για πρώτη φορά ο ένας από τους δύο κατασκευαστές είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος Κινέζος- ανακοίνωσε δύο συσκευές Nexus.

Σε συνεργασία με την LG, παρουσίασε τον διάδοχο του Nexus 5, με την ονομασία Nexus 5X και σε συνεργασία με την Huawei, ανακοίνωσε τον διάδοχο του Nexus 6, ο οποίος έχει την ονομασία Nexus 6P. Και οι δύο συσκευές, επιδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης του Android, που έχει την ονομασία Android 6.0 Marshmallow.

Όπως είναι γνωστό, οι συσκευές της σειράς Nexus, είχαν -από την αρχή της σύλληψης της ιδέας- και έχουν στόχο να φέρουν το Android σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, επιδεικνύοντας υψηλό λόγο απόδοσης προς τιμή. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή ο λόγος απόδοσης προς τιμή αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της πρότασης της Google, οι συμβιβασμοί αποτελούσαν μέρος του παιχνιδιού, και μερικές φορές ήταν δύσκολο έως αδύνατον σε αυτό το εύρος τιμής να συγκριθεί σε ορισμένους τομείς (π.χ στον τομέα της οθόνης, της κάμερας ή στον τομέα της ποιότητας κατασκευής) με τις ακριβές –σχεδόν ασυμβίβαστες- ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστών.

  
Τα πράγματα ωστόσο τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολύ, όπως και το... γούστο μας και η άποψη μας για το τι σημαίνει “premium”. Το Android σύμφωνα με τελευταίες έρευνες βρίσκεται στην συντριπτική πλειοψηφία των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί την κυρίαρχη, και με μεγάλη διαφορά, πλατφόρμα. H Google παρουσίασε το εγχείρημα Android One και οι συσκευές του είδους που κοστίζουν λίγα χρήματα, έχουν επιφορτιστεί με το έργο της επίδειξης των δυνατοτήτων του mobile λειτουργικού συστήματος της Google με επιτυχία στις αναπτυσσόμενες αγορές. Βεβαίως, οι παραπάνω συσκευές δεν μπορούν να καλύψουν την “μεσαία” κατηγορία, και για αυτό υπάρχει τώρα το Nexus 5X. Ούτε λόγος βεβαίως να γίνεται για την “ακριβή” κατηγορία (high-end, premium) στην οποία θα “παίξει μπάλα” το Nexus 6P.

Με την οικονομική κρίση επίσης να έχει επηρεάσει όλο τον πλανήτη, και την αγορά των smartphones να φτάνει όλο και πιο κοντά στο λεγόμενο σημείο “κορεσμού, οι χρήστες, γυρεύουν μία όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη συσκευή (all-around), με δυνατό hardware, ωραίο design και καλή ποιότητα κατασκευής που θα κρατήσουν ενδεχομένως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, περισσότερο έντονα από ποτέ άλλοτε, οι συσκευές Nexus αποτελούν “συσκευές επίδειξης” ή “συσκευές…βιτρίνας” αν θέλετε (showcase devices), με την έννοια ότι έχουν στόχο να επιδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες της πρότυπης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android. Ένας από τους τομείς, που παλαιότερες συσκευές Nexus υστερούσαν σε σχέση με συσκευές όπως το HTC One (M8) ήταν η ποιότητα κατασκευής.Ήρθε η ώρα για ένα "premium feeling" Nexus

Παρόλα αυτά, πέρυσι με το μοντέλο Nexus 6 της Motorola έγινε το πρώτο βήμα στην “ακριβή” κατηγορία, και φέτος, μία συσκευή Nexus μπορεί να συγκριθεί με τις κορυφαίες συσκευές της αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα, και να προσφέρει επιπλέον την ακριβή αίσθηση που γυρεύουν πολλοί χρήστες. Έτσι, μετά από αρκετές γενιές παρέα με το πλαστικό, ήρθε επιτέλους η ώρα που μία Nexus συσκευή θα ασπαζόταν το πολυπόθητο από πολλούς μέταλλο και θα είχε το απαραίτητο “premium feeling”. Ποιος θα περίμενε μάλιστα ότι αυτή η αίσθηση θα είχε… Κινέζικη προέλευση, και πιο συγκεκριμένα από την Huawei, η οποία στον συγκεκριμένο τομέα έχει κάνει σημαντικά βήματα, για να μην κάνουμε λόγο για άλματα, με συσκευές όπως είναι οι Huawei P8, Mate S και άλλες.

Ποιότητα κατασκευής - Αισθητική

Όσον αφορά στο Nexus 6P, που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της παρουσίασης μας, κατά πρώτο λόγο, αυτή η ακριβή (premium) αίσθηση έρχεται από την μεταλλική, αλουμινένια κατασκευή (aeronautical-grade aluminum λέει η Huawei), με το ωραίο φινίρισμα και το σωστό, τουλάχιστον σε σχέση με το μέγεθος της συσκευής, βάρος.

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες στον τομέα της αισθητικής, το νέο Nexus 6P καταφέρνει να επιδείξει ένα ξεχωριστό σύνολο που το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Αν και η πρόσοψη δείχνει μάλλον αδιάφορη, το πίσω μέρος διακρίνεται από μία μάλλον τολμηρή σχεδίαση, που πιθανότατα θα ξενίσει ορισμένους χρήστες.

Η συμμετρία στη συνηθισμένη –για να μην πούμε αδιάφορη- και συντηρητική πρόσοψη, με τα μεγάλα περιθώρια που ενδεχομένως σε κάποιους να μοιάζουν και υπερβολικά, δίνει την θέση της στη ασυμμετρία της πίσω όψης, εξαιτίας του λεγόμενου “visor”, μίας μαύρου χρώματος ελαφρώς υπερυψωμένης λωρίδας που βρίσκεται στο πάνω τμήμα της οπίσθιας όψης του Nexus 6P και προστατεύει την κάμερα, το dual LED φλας και το λέιζερ autofocus με γυαλί τύπου Gorilla Glass 4. Αν και θεμελιωδώς, η σχεδίαση δεν είναι πρωτότυπη (με την έννοια ότι έχουμε δεί παλαιότερα συσκευές με παρόμοια σχεδίαση από τις HTC, Motorola, Nokia και ZTE), αυτή την εποχή δεν κυκλοφορεί κάτι αντίστοιχο, και επομένως δεν πρόκειται να μπερδέψετε το Nexus 6P με καμία άλλη συσκευή, αρκεί βεβαίως να μην το κοιτάτε από μπροστά.

Ένα σημείο που μοιάζει παράταιρο και απογοητεύει ελαφρώς, είναι αυτό το πλαστικό κομμάτι που βρίσκεται στο κάτω τμήμα της πλάτης και το οποίο παρόλο που έχει παρόμοιο φινίρισμα με τo υπόλοιπο σώμα της συσκευής, δεν φαίνεται να έχει τέλεια, τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση, εφαρμογή. Αν και δυστυχώς, η ύπαρξη του πλαστικού είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του κινητού (κεραίες κ.λπ), δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ήταν μονόδρομος και ότι η Huawei δεν μπορούσε να σκεφτεί ένα τρόπο για να κάνει καλύτερη δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως και να έχει, αυτό το μικρό τμήμα πλαστικού δεν επαρκεί για να αλλάξει την συνολική εικόνα και το Nexus 6P. Η συσκευή διακρίνεται για την καλή ποιότητα των υλικών κατασκευής, την ωραία αίσθηση που προσφέρει στο κράτημα, ενώ επιπλέον είναι και όμορφο κατά ένα περίεργο τρόπο και ξεχωριστό.

Χαρακτηριστικά

Στην αριστερή πλευρά της συσκευής βρίσκεται μία συρταρωτή υποδοχή για την κάρτα SIM, η οποία δυστυχώς στο δείγμα που είχαμε στα χέρια μας δεν είχε τέλεια εφαρμογή. Στην δεξιά πλευρά, εντοπίζονται δύο πλήκτρα, ένα για την ενεργοποίηση της συσκευής και ένα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Το πλήκτρο για την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της συσκευής -που με διπλό πάτημα ενεργοποιεί άμεσα την κάμερα όταν το κινητό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής- χάρη στο ιδιαίτερο, σκαλιστό μοτίβο έχει διαφορετική αίσθηση και έτσι ξεχωρίζει από το διπλανό πλήκτρο της έντασης κατά το άγγιγμα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στο πάνω τμήμα του Nexus 6P, βρίσκεται η υποδοχή 3,5mm για τα ακουστικά μαζί με δύο σφήνες από πλαστικό που έχουν τέλεια ευτυχώς εφαρμογή ενώ στο κάτω τμήμα, επίσης ανάμεσα σε δύο σφήνες πλαστικού, βρίσκεται η νέου τύπου reversible υποδοχή USB Type-C. Αυτό σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, αφού ο νέος τύπος καλωδίου εισέρχεται στην υποδοχή και από τις δύο πλευρές. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο φορτιστής που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία διαθέτει υποδοχή USB Type-C οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με αντίστοιχης τεχνολογίας καλώδιο. Για την σύνδεση με υπολογιστή που διαθέτει USB 2.0 ή USB 3.0 θύρες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχο USB Type-C-to-A καλώδιο, που ευτυχώς συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία, αλλά δυστυχώς έχει σχετικά μικρό μήκος.

Google Nexus 6P Google Nexus 6P Google Nexus 6P

Στην πρόσοψη αυτό που κυριαρχεί βεβαίως είναι η μεγάλη οθόνη των 5,7 ιντσών τεχνολογίας AMOLED και ανάλυσης 2560 x 1440 pixels, που είναι μικρότερης διαγωνίου από εκείνη του περσινού Nexus 6. Ένα πάντως χαρακτηριστικό, που διατηρήθηκε σε σχέση με το παρελθόν, είναι η διάταξη με τα δύο ηχεία στην πρόσοψη. Πρόκειται για δύο δυνατά ηχεία από άποψη έντασης, που ικανοποιούν επιπλέον και στον τομέα της απόδοσης, με καλά για το είδος τους μπάσα και ικανοποιητική λεπτομέρεια.

Ένα ακόμη σημείο που ξεχωρίζει στην πρόσοψη, είναι η δευτερεύουσα κάμερα, που έχει ανάλυση 8,0 Megapixels, υψηλότερη από εκείνη του Nexus 5X και επιδεικνύει πολύ καλή απόδοση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment