Apple: Εξαγορά startup με τεχνολογία που διαβάζει τα συναισθήματα

Όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και προσπαθούν είτε να εξελίξουν δικές τους τεχνολογίες είτε προχωρούν στην εξαγορά μικρότερων εταιρειών. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η Apple, η οποία σύμφωνα με την The Wall Street Journal εξαγόραση την Emotient.Η Emotient είναι μια startup που εξειδικεύεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να «διαβάσει» τα συναισθήματα ενός ατόμου αναλύοντας τις εκφράσεις του προσώπου του.
Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί προχωρά η Apple σε μια τέτοια εξαγορά, η ίδια άλλωστε μας έχει συνηθίσει να μην κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια. Η ίδια η Emotient πριν γίνει η εξαγορά, προωθούσε την τεχνολογία της λέγοντας ότι θα ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο για τους διαφημιζόμενους για να δουν τις αντιδράσεις του κοινού στα προϊόντα τους, αν η διαφήμιση έχει θετική ή αρνητική επίπτωση. Θα μπορούσε λοιπόν η Apple να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία στην iAds πλατφόρμα της.
Εναλλακτικά, η τεχνολογία της Emotient θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε iOS και OS X Photos app προκειμένου να μπορεί να κατατάξει καλύτερα τις φωτογραφίες με βάση για παράδειγμα την διάθεση που έχετε. Βεβαίως αυτές είναι δικές μας υποθέσεις, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνει η Apple με την εξαγορά μιας τέτοιας τεχνολογίας.
apple-logo-570
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment