5G συνδρομές κινητής τηλεφωνίας θα είναι 150 εκατομμύρια έως το 2021

Η τελευταία έκδοση του Mobility Report της Ericsson, παρέχει στοιχεία για το μέλλον των 5G δικτύων, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης των 150 εκατομμυρίων 5G συνδρομών κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2021. Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ προβλέπεται να ηγούνται των συνδρομών του πρώτου και πιο γρήγορου 5G δικτύου. Το 5G θα συνδέσει νέους τύπους συσκευών, επιτρέποντας νέες περιπτώσεις χρήσεως, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT), ενώ η μετάβαση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων βιομηχανιών και κάθετων αγορών, προς τον ICT μετασχηματισμό.
Η έκθεση, μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις τάσεις στην κινητή τηλεφωνία, αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στην παρακολούθηση βίντεο από κινητές συσκευές, η οποία οδηγεί σε περίπου έξι φορές υψηλότερο όγκο μεταφοράς δεδομένων, ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Η κινητικότητα δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά ενεργό smartphone θα αυξηθεί από 3,8 έως 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη η αύξηση αναμένεται από 2 έως 18 GB το μήνα.
Με 20 νέες συνδρομές κινητής τηλεφωνίας να ενεργοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο, η παγκόσμια αύξηση των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί ακόμα μία σαφή ένδειξη της αύξησης της μεταφοράς δεδομένων. Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη.
Το 2016 θα φτάσουμε τις 4 δισεκατομμύρια συνδρομές, μόνο στα smartphone. Άλλα σημαντικά σημεία από το τελευταίο Mobility Report της Ericsson περιλαμβάνουν: • Το βίντεο κυριαρχεί στην κυκλοφορία δεδομένων: Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να αυξηθεί δέκα φορές έως το 2021 και το βίντεο αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 70% του συνόλου της κινητής κινητικότητας δεδομένων στο ίδιο έτος. Σε πολλά κοινωνικά δίκτυα σήμερα, λογαριασμοί του YouTube αντιστοιχούν σε ποσοστό έως 70% του συνόλου της κίνησης/ παρακολούθησης βίντεο, ενώ το μερίδιο της κυκλοφορίας βίντεο του Netflix μπορεί να φτάσει και το 20% σε αγορές στις οποίες είναι διαθέσιμο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment