To πρώτο κινητό με OLED οθόνη από τη Sharp

Οι κορυφαίες οθόνες των πρόσφατων iPhone XS μοντέλων έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung και την LG. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στο χώρο των κατασκευαστών για OLED οθόνες κινητών, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, αυτό αλλάζει.
Η Sharp, που παρήγαγε LCD οθόνες για τα κινητά της Apple, ξεκίνησε την παραγωγή κινητών με OLED οθόνη δικής της κατασκευής, με το πρώτο από αυτά να είναι το Aquos Zero.

Το κινητό δεν κυκλοφορεί (ακόμη;) εκτός Ιαπωνίας, αλλά η εμπλοκή της Sharp στις κατασκευές OLED οθονών, θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές των premium κινητών που φορούν αυτήν την τεχνολογία.


Η Sharp παραδέχτηκε ότι υπάρχει momentum για τα OLED panels και επένδυσε 505 εκατ. δολάρια για την παραγωγή τους, που αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στη Δυτική Ιαπωνία. Παρόλα αυτά, η επένδυση είναι περίπου το 1/3 από αυτά που είχε ανακοινώσει η μητρική εταιρεία της Sharp, Foxconn, το 2016, όταν απέκτησε τη Sharp.

Η Sharp έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Japan Display για να ξεκινήσει παραγωγή OLED τηλεοράσεων μέσα στο 2019. Συγκριτικά, η LG μέσα στα επόμενα τρία χρόνια επενδύσει σταδιακά περίπου 7 δισ. δολάρια για τα OLED panels, ενώ τα πρωτεία της βιομηχανίας κατέχει η Samsung, που πρόσφατα ανακοίνωσε ένα "άθραυστο" OLED πάνελ.

Από την άλλη, το Aquos Zero διαθέτει OLED οθόνη 6,2 ιντσών, ανάλυσης 2992x1440 και μπαταρία 3.000 mAh. Στο εσωτερικό του έχει τον 8-πύρηνο Snapdragon 845 με 6GB RAM και 128 GB χώρου. Επίσης ζυγίζει μόλις 146 γρ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment