ΕΤΟΙΜΟ το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Με μότο «Το μουσείο που σου κάνει κλικ», το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στον νέο του χώρο, στο Μοσχάτο Αττικής, στις 29 Σεπτεμβρίου. Μόλις 200μ. από τον σταθμό του ηλεκτρικού, ο νέος μεγαλύτερος χώρος φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή της Πληροφορικής στη χώρα.
Μεταξύ των εκθεμάτων, ο επισκέπτης μπορεί να δει αντίγραφο του πρώτου ποντικιού που ήταν ξύλινο, μια από τις πρώτες touch οθόνες του 1984, σκληρό δίσκο σε μέγεθος ψυγείου, υπολογιστές ορόσημα στην Ιστορία του κλάδου καθώς και μια ρετρό γωνιά με ραδιόφωνο, τηλέφωνο με κυκλικό καντράν και παλιά τηλεόραση με joystick. Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής τις συγκεντρώνει και τις διασώζει μέσα από τα ιστορικά αυτά αντικείμενα, σπάνια εκθέματα και αρχειακό υλικό.
Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο δεν αλλάζει μόνο τις εγκαταστάσεις του, αλλά αναδιαμορφώνει τις μουσειακές του λειτουργίες δίνοντας βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εποικοδομητικές συνεργασίες με άλλους φορείς και οργανισμούς. Σκοπός της ομάδας του μουσείου είναι κάθε βόλτα να ψυχαγωγεί, να εκπαιδεύει και να εμπνέει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα #recall_memory στις ιδέες εκείνες που επιτάχυναν την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ με διαμόρφωση τιμής σε ειδικές ομάδες: σχολικά γκρουπ και φοιτητές στα 3 ευρώ, άνεργοι και παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν. Τις δύο πρώτες εβδομάδες (29/09-14/10) το Μουσείο θα λειτουργεί με εκτεταμένο ωράριο (11.00-21.00) ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον νέο χώρο. Μετά τις 14/10, θα ισχύσει ωράριο καθημερινά 10.00-14.00. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου: http://www.elmp.gr και στους λογαριασμούς του στα social media.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment