Διαχείριση του Android smartphone με φωνητικές εντολές

Μετά από δύο χρόνια δοκιμών, η Google λανσάρει την εφαρμογή Voice Access για συσκευές Android, η οποία έρχεται να προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης της συσκευής με φωνητικές εντολές. Για την ώρα υποστηρίζεται μόνο η Αγγλική γλώσσα, αλλά στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερες.
Με την εφαρμογή Voice Access, οι κάτοχοι συσκευών Android θα έχουν τη δυνατότητα πλοήγησης μεταξύ των εφαρμογών, να συντάσσουν και να επεξεργάζονται κείμενα χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και φυσικά να επικοινωνούν με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant. Η εφαρμογή θεωρητικά θα προσφέρει ακόμη καλύτερη απόκριση και αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες φωνητικές εντολές που μπορεί να υπάρχουν στη συσκευή του χρήστη.
Η σημαντικότερη λειτουργία της εφαρμογής Voice Access είναι η επιλογή να πατάς κουμπιά εντός των εφαρμογών ή να σκρολάρεις και να περιηγείσαι μεταξύ των διάφορων εφαρμογών απλά χρησιμοποιώντας τη φωνή σου. Η χρήση του Voice Access αναμένεται καθοριστική για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως νόσο του Parkinson, αρθρίτιδα, πολλαπλή σκλήρυνση, παράλυση κλπ., καθώς επίσης και από υγιείς χρήστες που έχουν απασχολημένα τα χέρια τους για κάποιον άλλο λόγο (π.χ. οδήγηση ή μαγειρική).
Για να χρησιμοποιήσεις το Voice Access π.χ. για να συντάξεις ή να επεξεργαστείς ένα κείμενο θα πρέπει να πεις τη φράση "OK Google", ενώ για ανοίξεις μια εφαρμογή θα πρέπει να δώσεις την εντολή "open". Σχετικά με το πρώτο παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να δώσει και πιο σύνθετες εντολές όπως "διέγραψε την γραμμή" ή "αντικατέστησε τη λέξη αύριο με τη λέξη Σάββατο".
Αναμένουμε ενίσχυση του Voice Access και σε περισσότερες γλώσσες, γιατί όχι και στα Ελληνικά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment