Apple iPad Pro: Η νέα γενιά έρχεται με Face ID, νέο Apple Pencil, A12X SoC

Αργότερα αυτό το μήνα, αναμένεται να δούμε την Apple να αποκαλύπτει την επόμενη έκδοση του high-end tablet της, το iPad Pro. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo προέβλεψε ότι η επόμενη έκδοση του tablet θα διαθέτει TrueDepth κάμερα. Εάν επαληθευθεί όπως συνήθως, σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ότι το επόμενο iPad Pro θα φέρει την τεχνολογία Face ID, η οποία θα λειτουργεί τόσο σε portrait (κάθετη) όσο και σε landscape (οριζόντια) διάταξη.
Ενώ το tablet πιθανότατα δεν θα έχει κάποια εγκοπή, η οθόνη θα είναι edge-to-edge με αποτέλεσμα το εμπρόσθιο μέρος του να έχει λεπτότερα πλαίσια. Λόγω της έλλειψης όμως μιας εγκοπής, κάποιο πλάισιο θα πρέπει να παραμείνει αρκετά μεγάλο ώστε να εμπεριέχει την κάμερα TrueDepth.
Το επερχόμενο νέο iPad Pro αναμένεται να τροφοδοτείται από ένα Apple A12X SoC, το οποίο θα είναι πιο ισχυρό από το A12 που χρησιμοποιείται στη σειρά τηλεφώνων iPhone 2018. Το chipset θα περιέχει ισχυρότερη GPU και θα έχει κωδικό όνομα Vortex. Ο κωδικός αριθμός του εξαρτήματος είναι T8027.
Όσον αφορά την οθόνη, το tablet μάλλον θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικά μεγέθη οθόνης, με μόνο Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular παραλλαγή για κάθε ένα. Οι κωδικοί μοντέλων για τις μονάδες Wi-Fi λέγεται ότι είναι iPad8,1, iPad8,2, iPad8,5 και iPad8,6. Για τις μονάδες που έχουν και Cellular οι κωδικοί μοντέλων είναι iPad8,3, iPad8,4, iPad8,7 και iPad8,8.
Το νέο Apple iPad Pro θα υποστηρίζει USB-C, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν 4K HDR βίντεο σε εξωτερικές οθόνες. Επίσης, κάποιοι που γνωρίζουν για τη νέα έκδοση της συσκευής υποστηρίζουν ότι θα διατεθεί κι ένα νέο αναβαθμισμένο Apple Pencil για αυτήν. Το αξεσουάρ αυτό θα συνδέεται με το tablet μέσω του αισθητήρα εγγύτητας. Μόλις βρεθεί σε κάποια απόσταση από το tablet, το Apple Pencil θα συγχρονιστεί αυτόματα μαζί του.
Τέλος, το επερχόμενο Apple iPad Pro ίσως να χρησιμοποιήσει ένα νέο τρόπο μαγνητικής σύνδεσης, το Magnetic Connector, για να συνδέει διάφορα αξεσουάρ με το tablet. Ο σύνδεσμος για αυτό θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του tablet.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment