Oι καλύτερες υπηρεσίες για αποθήκευση αρχείων/φωτογραφιών στο cloud στο Android smartphone σου

Το άρθρο έχει σαν στόχο να εξοικειώσει το κοινό του techmaniacs.gr με υπηρεσίες που ίσως δεν έχουν προσέξει (οι αρχάριοι χρήστες) με σκοπό να απελευθερώσουν χώρο στο smartphone τους και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.
Όσο και να μην θέλεις να το παραδεχθείς, το cloud storage είναι η ιδανικότερη λύση για την αποθήκευση αρχείων και φωτογραφιών. Σου επιτρέπει να εξοικονομήσεις σημαντικό χώρο από τη συσκευή σου και ταυτόχρονα να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις συγχρονισμό των δεδομένων, με κάθε συσκευή που έχεις και να έχεις τα αρχεία σου παντού διαθέσιμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
Microsoft OneDrive:
Το Microsoft OneDrive είναι η γνωστή υπηρεσία της Microsoft. Και η αλήθεια είναι ότι είναι μια από τις καλύτερες που υπάρχει και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου παρακάτω. Είναι φθηνό από κάθε άποψη. Κοστίζει μόλις 7 ευρώ το μήνα για 1TB χώρο στο cloud και σου δίνει μάλιστα και δωρεάν πρόσβαση στο Office, για το εγκαταστήσεις στις συσκευές σου, εντελώς δωρεάν, για αυτά τα 7 ευρώ το μήνα. Και αν το 1TB δεν σου είναι αρκετό, με 10 ευρώ το μήνα, μπορείς να έχεις εσύ και η οικογένειά σου 5TB στο cloud. Οι αντίστοιχες τιμές για τα ετήσια πακέτα διαμορφώνονται στα 70 ευρώ και 100 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, η εφαρμογή για το Android σου δίνει τη δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού των φωτογραφιών και των αρχείων σου στο OneDrive αν το επιθυμείς.
Κατεβάστε το από εδώ
Google Drive
Μια επίσης πολύ όμορφη εφαρμογή είναι και το Google Drive. Διαφέρει από το OneDrive, στο γεγονός ότι προσφέρει πολύ περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, δηλαδή ολόκληρα 15GB να τα αξιοποιήσεις όπως εσύ επιθυμείς. Σε αντίθεση το OneDrive δίνει μόνο 5GB στο δωρεάν. Και το καλύτερο, είναι ότι συνεργάζεται με το Google Photos, που σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις απεριόριστα backups σε χαμηλή ανάλυση, ή σε πλήρη ανάλυση, μετρώντας όμως στο συνολικό χώρο που έχεις.
Κατεβάστε το από εδώ
Dropbox
Το Dropbox αποτελεί μια υπηρεσία η οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά, και παρόλο που δεν προσφέρει πάνω από 2GB δωρεάν χώρο, έχει γίνει αρκετά δημοφιλές. Με 10 ευρώ περίπου το μήνα σου δίνει 1TB χώρο, ωστόσο ως χρήστης του OneDrive δεν θα το επέλεγα, για τον απλό λόγο, ότι με τη χρήση που κάνω, με καλύπτει το OneDrive για μόλις 7 ευρώ το μήνα και επιπλέον μου παρέχει και δωρεάν το Office. Είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Κατεβάστε το από εδώ
Mega
Το Mega κρύβει μεγάλη ιστορία από πίσω του. Αποτελεί τον διάδοχο του Megaupload, αν και τώρα έχει διαφορετικό εντελώς focus. Πλέον έχει γίνει μια πολύ ασφαλή υπηρεσία για αποθήκευση των αρχείων σου, τα οποία κρυπτογραφούνται και δεν είναι δυνατή η ανάγνωσή τους από την ίδια την υπηρεσία. Είναι λίγο ακριβή όμως στο μικρότερο πακέτο, τα 200GB κοστίζουν 5 ευρώ και το 1TB 10 ευρώ. Επίσης σου παρέχει 50GB χώρο δωρεάν, αλλά πρέπει να κατεβάσεις τις εφαρμογές σε σταθερό PC και mobile για να στα δώσει. Τη χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό, αν και αποφάσισα να στραφώ στο OneDrive, για τους λόγους που εξήγησα.
Tresorit
Μια ακόμη εφαρμογή η οποία βασίζεται στην ασφάλεια των αρχείων σου. Θεωρείται πρωτοπόρος στο χώρο για την ασφάλεια που παρέχει, αν και είναι ακριβή, με τα 2TB να κοστίζουν κάπου 30 δολάρια περίπου.
Κατεβάστε το από εδώ
Κάποια στοιχεία για τη σύνταξή του αντλήθηκαν και από το androidpit.com.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment