Samsung Galaxy F: από tablet σε τηλέφωνο

Πάνω από δύο χρόνια περιμένουμε το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung. Τελικά μετά από μια σειρά προβλημάτων η εταιρία φαίνεται να έχει προχωρήσει στην παραγωγή του κινητού, το οποίο και αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους. Ο χρόνος που έχασε λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε έδωσε στις ανταγωνιστικές εταιρίες την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι και να βρεθούν σε καλή θέση, όχι πολύ πίσω από το σημείο που έχει φτάσει η Κορεατική εταιρία. Θα δούμε κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη μέσα στο 2019 από τις Huawei, Lenovo (και Motorola), LG, Oppo και Xiaomi.
Για να προλάβει την αγορά η εταιρία ο ο πρόεδρος της Samsung Mobile, D.J. Koh, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του Galaxy A9, επέμεινε στην αποσαφήνιση ορισμένων πτυχών της πολυαναμενόμενης flexible συσκευής, δηλώνοντας ότι ‘has to be really meaningful to our customer’.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εξαφανιστεί έξι ή εννέα μήνες μετά το ντεμπούτο ενώ έχουν στόχο τη δημιουργία νέων και συναρπαστικών τρόπων λειτουργίας, όπως η απρόσκοπτη εναλλαγή από λειτουργία tablet, με προηγμένες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών, σε απλό τηλέφωνο. Ο Koh προχώρησε αναφέροντας παγκόσμια διαθεσιμότητα της συσκευής – μια κίνηση υψηλότατου ρίσκου.

Μένει να δούμε αν η κατασκευή θα είναι ισχυρή ώστε να αντέξει σε συνεχείς αναδιπλώσεις με την Samsung να νοιώθει πολύ σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο hardware. Διαφορετικά, ο Koh δεν θα υποσχόταν παγκόσμια διαθεσιμότητα, σε αντίθεση με την περιορισμένη κυκλοφορία του εξίσου πειραματικού αλλά πολύ λιγότερο επικίνδυνου Galaxy Round αρκετά χρόνια πίσω.Το σίγουρο είναι ότι το Galaxy F (δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαιωμένο όνομα) έρχεται, φέρνοντας μαζί του μια νέα εποχή στα κινητά τηλέφωνα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment