Μεγάλη πτώση στην αγορά smartphones της Κίνας

Οι προβλέψεις των αναλυτών της βιομηχανίας smartphones έπεσαν μέσα για τρίτη συνεχόμενη φορά καθώς προέβλεπαν για όλο το έτος φέτος μεγάλη πτώση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Κίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (TENAA) , η εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας μειώθηκε κατά 11,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αγορά σημείωσε μείωση 19,7% σε τριμηνιαία βάση. Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν στην χώρα 95 συσκευές, οι οποίες είναι 26% λιγότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 65,5% λιγότερες σε τριμηνιαία βάση.
Τα περισσότερα smartphones που έχουν ξεκινήσει είναι βασισμένα σε τεχνολογία 4G και αποτελούν το 70% των συσκευών που κατασκευάζονται. Μόνο 18 κινητά με τεχνολογία 3G ξεκίνησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα.Τα 4G smartphones συγκέντρωσαν το 94,8% των πωλήσεων με σύνολο σε 37,012 εκατομμυρίων μονάδων. Οι πωλήσεις κινητών 2G ​​και 3G παρέμειναν στις 10.000 μονάδες και 0,8 εκατομμύρια μονάδες αντίστοιχα – έχουν μειωθεί σε ετήσια βάση κατά 22,6% και 529,9% αντίστοιχα.
Συνολικά, ξεκίνησαν 635 νέα τηλέφωνα από την αρχή του τρέχοντος έτους με τις εγχώριες αποστολές smartphone να φθάνουν τα 305 εκατομμύρια, αριθμός μειωμένος κατά 17% σε ετήσια βάση. Από τις πωλήσεις των 305 εκατομμυρίων μονάδων, πάνω από 276 εκατομμύρια μονάδες ήταν Κινεζικών εταιριών με τα άλλα να είναι εισαγόμενα από εταιρίες όπως η Apple. Οι περισσότερες από τις πωλήσεις έγιναν από τους μεγάλους κατασκευαστές φτάνοντας το 92% των πωλήσεων, μια αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment