Meizu 15 αναλυτικά μενού και δυνατότητες

Μία από τις πλέον ξεχωριστές εμπειρίες μας στο χώρο των smartphone launches ζήσαμε πριν λίγες ημέρες, όταν, προσκεκλημένοι της Meizu, βρεθήκαμε στη μακρινή Κίνα και στη γραφική κωμόπολη Wuzhen για την παρουσίαση της σειράς Meizu 15.
Με αφορμή την επέτειο 15 ετών, η Meizu ανακοίνωσε επίσημα τα νέα κορυφαία smartphonesτης (Meizu 15, 15 Plus και M15), τα οποία αναμένεται να έχουν μία ενδιαφέρουσα πορεία στην αγορά τους επόμενους μήνες. Έχουμε ήδη αρθρογραφήσει σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους, όπως επίσης και τις εντυπώσεις μας από το μοναδικό launch event που παρακολουθήσαμε στην Κίνα, ήρθε όμως η στιγμή να γνωρίσουμε καλύτερα το Meizu 15, τη συσκευή που φέραμε μαζί μας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας το αναλυτικό review.
Πρόκειται, λοιπόν, για μία “επετειακή” πρόταση, με στόχο να αναδείξει τις αξίες της Meizu στο κομμάτι της σχεδίασης, της ποιότητας και, φυσικά, της τελειότητας που πρεσβεύει η εταιρεία. Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η σειρά “15” έχει σχεδιαστεί προσωπικά από τον ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας, Jack Wong, συνδυάζοντας κλασικάστοιχεία στο design, με τεχνολογία αιχμής. Το Meizu 15 εντάσσεται στην κατηγορία των προτάσεων μεσαίου κόστους, ωστόσο διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που συναντάμε μόνο στις ναυαρχίδες της αγοράς. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά όλα αυτά που μας προσφέρει.
meizu-15-hands-on-09

Αναλογία 16:9 και τα μικρότερα πλαϊνά bezels της αγοράς

Με άκρως ικανοποιητικό screen to body ratio, καθώς τα πλαϊνά bezels έχουν περιοριστεί σε πάχος μόλις 1,175 χιλιοστών (τα μικρότερα που υπάρχουν στην αγορά), αλλά, ταυτόχρονα, διατήρηση του 16:9 ratio καθώς και του αισθητήρα αποτυπωμάτων στο κάτω μέρος, η Meizu δημιουργεί ένα σύνολο που χαρακτηρίζει ισορροπημένο, σύμφωνα με τις δικές της αρχές στο κομμάτι της αισθητικής. Το Meizu 15 είναι, συνολικά, ένα όμορφο smartphone με ικανοποιητικό αποτύπωμα, αλλά και ιδιαίτερα ελαφρύ, με καλό κράτημα στο χέρι. Στην κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με κράμα αλουμινίου, με την τελική σύνθεση να έχει ως αποτέλεσμα ένα σώμα βάρους μόλις 152 γραμμαρίων με διαστάσεις 143x72x7,25 χιλιοστά.
meizu-15-hands-on-07
always-on-display1always-on-display2
Στη συσκευή θα βρείτε επιλογή για Always on display και, μάλιστα, ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά styles.

Super AMOLED οθόνη και …Snapdragon 660

meizu-15-hands-on-01
Η οθόνη της συσκευής προέρχεται από τη Samsung και είναι τεχνολογίας Super AMOLED με διαγώνιο 5,46 ιντσών και ανάλυση 1920x1080 pixels. Η πυκνότητα των pixels είναι 403 ppi, ενώ, όπως αναφέραμε ήδη, η αναλογία παραμένει στο 16:9, χωρίς να ακολουθεί την τάση της εποχής για 18:9 και 19:9 οθόνες. Σε κάθε περίπτωση, μέρος του κοινού συνεχίζει να προτιμά αυτή την αναλογία και φαίνεται ότι η Meizu τους στηρίζει με την επιλογή της.
Επεξεργαστής του Meizu 15 είναι ο Snapdragon 660, στην πρώτη συνεργασία της κινεζικής εταιρείας με την Qualcomm. Μπορεί να μην είναι το πιο ισχυρό chipset της αγοράς (ή και της Qualcomm, αν προτιμάτε), ανταποκρίνεται, ωστόσο, άψογα στις απαιτήσεις της συσκευής, αλλά και του λειτουργικού. Συναντάμε ακόμη γραφικά Adreno 5124GB RAM, ενώ το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: τη standard με αποθηκευτικό χώρο 64GB και την deluxe με αποθηκευτικό χώρο 128GB.
meizu-15-hands-on-05

Dual camera setup με εξαιρετικούς αισθητήρες 12+20MP και selfie camera 20MP

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Meizu 15 είναι, φυσικά, οι φωτογραφικές του δυνατότητες, καθώς διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό dual camera setup σε κάθετη διάταξη.  Ο κεντρικός αισθητήρας Sony IMX 380 (μεγέθους 1/2.3 ίντσας) διαθέτει ανάλυση 12MP και1.55μm large pixels. Έχει ευρύ διάφραγμα f/1.8 και υποστηρίζει OIS και ArcSoft multi-frame noise reduction. Ο δευτερεύον αισθητήρας Sony IMX350 έχει ανάλυση 20MP και έρχεται με τηλεφακό προσφέροντας 2x οπτικό zoom και έως 3x lossless zoom. Η κάμερα του Meizu 15 προσφέρει ακόμη βελτιωμένο night mode -με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνηςενώ το “παρών” δίνει ένα 6-LED circular dual-tone ring flash. Η συσκευή διαθέτει, βέβαια, και την απαραίτητη selfie camera ανάλυσης 20MP με ΑΙ smart beautification algorithm.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment