Το ανθεκτικότερο smartphone του 2018

Πόσο ανθεκτικά είναι τα smartphone για τα οποία έχουμε επενδύσει μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσουμε; Η ιστοσελίδα Tom’s Guide πραγματοποίησε drop test αξίας 18.000 δολαρίων για να δοκιμάσει την αντοχή δώδεκα smartphone, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Ο2 στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως 7.5 εκ. Βρετανοί κυκλοφορούν με συσκευές που έχουνσπασμένη οθόνη ενώ 6 εκ. είναι αυτοί που έσπασαν την οθόνη του smartphone τους λίγη ώρα αφού το αγόρασαν. Η ιστοσελίδα Tom’s Guide αγόρασε δώδεκα smartphone αξίας 18.000 δολαρίων, τα οποία τιμολογιακά ποικίλουν από το LG X Venture των 280 ευρώ μέχρι το iPhone X των 1200 ευρώ ενώ στο drop test συμμετείχαν και τα Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 8, iPhone 8, iPhone SE, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 2 XL, OnePlus 5T και άλλα.
Η δοκιμή έγινε σε επιφάνεια από ξύλο και τσιμέντο από το ύψος των 1.20 και 1.80 μέτρων, ενώ στη συνέχεια τα smartphone έκαναν “βουτιά” στην τουαλέτα για να διαπιστωθεί η ανθεκτικότητά τους στο νερό. Η βαθμολογία των συσκευών καθορίστηκε από το μέγεθος της ζημιάς κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών που υποβλήθηκαν, με μέγιστη βαθμολογία τους 35 πόντους. Έπειτα τα αποτελέσματα μετατράπηκαν σε πόντους ανθεκτικότητας με άριστα το 10. Τη χειρότερη βαθμολογία συγκέντρωσε το iPhone SE με 3.9/10, όπου όταν έπεσε από ύψος 1.20 μέτρα επάνω σε τσιμέντο, η οθόνη του θρυμματίστηκε. Χαμηλά στη λίστα βρέθηκε και το Google Pixel 2 XL με 4.3/10, όπου η πτώση του από το ίδιο ύψος επάνω σε τσιμέντο όχι μόνο προκάλεσε το σπάσιμο της οθόνης αλλά έθεσε την εμπρόσθια κάμερα εκτός λειτουργίας. Ενώ όταν έπεσε από τα 1.80 μέτρα, η μισή οθόνη έπαψε να λειτουργεί και έγινε άσπρη.
Στη συνέχεια, το Samsung Galaxy S9 συγκέντρωσε βαθμολογία 6/10, όπου κατά την πτώση του η οθόνη έσπασε αλλά λειτουργούσε κανονικά, ενώ “επέζησε” μετά τη ρίψη του στην τουαλέτα μιας και είναι αδιάβροχο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε το iPhone X με βαθμολογία 6.2/10, του οποίου η οθόνη έσπασε όταν έπεσε στην τσιμεντένια επιφάνεια αλλά όχι τόσο όσο άλλα smartphone της δοκιμής. Ο νικητής της επίπονης δοκιμασίας ήταν το Motorola Moto Z2 Force, συγκεντρώνοντας 8.5/10 μιας και το shatterproof display υπόσχεται οθόνη που δε σπάει, κάτι το οποίο έγινε μιας και η συσκευή είχε παρά μόνο σημάδια στο “σασί” και την οθόνη του. Εκεί που δεν τα πήγε καλά ήταν στην πτώση του στην τουαλέτα όπου τέθηκε εκτός λειτουργίας μιας και δεν είναι αδιάβροχο, ενώ όταν η συσκευή στέγνωσε από το νερό, επανήλθε και λειτούργησε κανονικά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment