Google Maps με νέες λειτουργίες και χρήση της κάμερας μέσω AI

Δε θα μπορούσε να μην υπάρχουν αλλαγές και στο Google Maps, με τη Google να παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 τα νέα του χαρακτηριστικά, μέσα στα οποία έχουμε και το συνδυασμό της κάμερας του smartphone με την τεχνητή νοημοσύνη.
Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Google Maps έχει να κάνει με τον υπολογισμό της διαδρομής, ο οποίος θα μπορεί να υπολογιστεί και για όσους είναι κάτοχοι δικύκλων, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή. Επίσης, μια άλλη σημαντική λειτουργία είναι το ότι θα μας ενημερώνει το Google Maps για το πόσο εύκολη είναι η στάθμευση στην περιοχή που έχουμε ορίσει σαν προορισμό, ενώ θα μας προτείνει άλλο κοντινό σημείο όπου θα μπορούμε να σταθμεύσουμε με μεγαλύτερη άνεση.
google io 18 41
Έπειτα, σε demo που προβλήθηκε, είδαμε πως με τη χρήση της κάμερας και της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να περιηγηθούμε στο χάρτη σε πραγματικό χρόνο, αφού όταν ανοίξουμε την κάμερα, ο χάρτης εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης και βλέπουμε μέσα από την κάμερα το γύρω περιβάλλον, εμφανίζοντας τις οδούς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος πάντα σε πραγματικό χρόνο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment